ÜDVÖZLÜNK HONLAPUNKON!

4031 Debrecen, Derék utca 33.

+36 70 374 1647

info@debrecenihoki.hu

U14 | Előszezon: tanulságos mérkőzésen vagyunk túl

Közzétéve: 2024-09-04

Cimkék:  U 14

Kölyök csapatunk szombaton a DVTK otthonába látogatott, ahol az előszezon második mérkőzését játszotta le. Eseménydús mérkőzésen vannak túl az U14-esek, amiből tanulni és fejlődni kell a következő mérkőzésekre.

A DVTK ellen játszott mérkőzésről a vezetőedző, György József nyilatkozott:

"Az eredmény teljesen reális a játék képe alapján is, nagyon gyengén kezdtünk, nem volt dinamikánk és teljesen magunkra engedtük őket, nem tettünk nyomást rájuk így könnyedén tudták a helyzeteiket kihasználni. Ha megszereztük a korongot, akkor nagyon könnyen elveszítettük azt, és a védekezésről szólt a játékunk nagyrésze. A második harmadban csak annyi volt a különbség, hogy többször értékesítették a helyzeteiket, ehhez mi is hozzájárultunk, hogy hibát hibára halmoztunk a saját kapunk előtt. A harmadik játékrészben voltak már jegyezhető megmozdulásaink, de a befejezésnél rendszeresen rossz döntéseket hoztunk. Voltak jó egyéni teljesítmények is, de ez nem elég egy ilyen ellenfél ellen.

Egy tanulságos mérkőzés volt, mert kiderült, hogy ha nem megy a játék, akkor képesek vagyunk teljesen összeomlani és azt is elfelejtjük, amit tudunk, és rossz döntéseket hozunk. Könnyen kizökkentenek a rossz bírói döntések és az ellenfél provokálásának hatására elkezdünk olyan dolgokra fókuszálni, ami nem a jégkoronghoz tartozik. 

Amit mindenképpen kiemelnék, hogy vannak indulatok a srácokban, jól beleálltak az ütközésekbe, de sajnos méretben kisebbek voltunk, ezért sokszor mi jöttünk ki rosszabbul ezekből. A két felkészülési mérkőzés után már jövő héten kezdődik a bajnokság, próbáljuk kipihenni az augusztusi felkészülést és a legfontosabb, hogy lépésről lépésre tudjunk a szezon folyamán előre lépegetni."

2024. augusztus 31., Miskolci jégcsarnok
U14 felkészülési mérkőzés
DVTK Jegesmedvék JSA - DHK, 14-4 (4:1, 7:1, 3:2)