ÜDVÖZLÜNK HONLAPUNKON!

4031 Debrecen, Derék utca 33.

+36 70 374 1647

info@debrecenihoki.hu

U14B | A 2. helyen végeztünk a csoportban

Közzétéve: 2023-03-29

Cimkék:  U 14

U14 B-s együttesünk szombaton délután játszotta le utolsó helyosztó mérkőzését  a hazai kölyök bajnokság V. csoportjában. A múlt szombati Fradi-meccs kivételével a srácok valamennyi helyosztó meccsüket megnyerték, volt tehát esély arra nézve, hogy a pozitív trend ezen a héten is folytatódik.

A debreceni srácok kapuját ezúttal is Molnár Bence védte. Az 1. harmadban agilisabban kezdett, többet támadott a hazai csapat. 09.56-nál megfogyatkoztak a mieink, a lehetőséget pedig az ellenfél részéről Gulyás használta ki. A 1. harmad második felében előbb szimpla, majd kettős hátrányba kerültek a Cápák, azonban ezt a mieink nem tudták gólra váltani. 

A 2. játékrész hazai kiállítással indult, majd a 31. percben a debreceni együttesből előbb  Molnár, valamint Mráz kisbüntetése következett. Hiába voltak azonban kettős előnyben a Cápák, a 33. percben Kelemen volt az, aki korongot szerzett és kiegyenlítette a meccs állását.

Néhány másodperccel a 3. harmad kezdete után, előbb a mátyásföldiek kaptak egy 2 perces kisbüntetést, majd egy összecsapás nyomán mindkét csapatból kiültettek egy-egy játékost. 42.03-nál a mieink részéről Juhász váltotta gólra a cápák még érvényben lévő kiállítását, ezzel átvettük a vezetést is. A debreceni vezetés azonban rövid életűnek bizonyult, 46.00-nál és 49.26-nál Gulyás két alkalommal is beköszönt a mieinknek, ezúttal a vendéglátók fordítottak az eredményen. A debreceni szakvezető, Nagy Zalán időt kért és a legjobb időpontban kérte. A találkozó utolsó tíz percében csak a mieink szereztek gólt, Szász-Mátyás és Juhász, az ellenfél nem boldogult a mieinkkel, pedig az utolsó percben időt is kértek, a kapusukat is levitték, de hiába.

Érdekes mérkőzést vívtunk Mátyásfölön, a hazai csapat javarészt némi mezőnyfölényben hokizott, a kapura lövések terén (45-32) is ők teljesítettek jobban. Mivel azonban a jégkorongot gólra játsszák, a hatékonyabban, gólra törőbben hokizó debreceniek megérdemelten nyertek. A kapunkban újra kiválóan teljesített Molnár Bence, a mieink kapuvédője 45-ből 42 lövést hárított, 93,33 %-os hatékonyságot produkált. 

Nagy Zalán vezetőedző a következők szerint értékelte a találkozót:

„Hajtós, izgalmas, kiélezett mérkőzést tudtunk játszani és a végén mi örülhettünk. Az első harmadban még nem tudtunk úgy beleállni a meccsbe, ahogyan kellett volna. Sok volt a pontatlanság, kisebb-nagyobb hibák, egy kiállításból gólt is kaptunk. A szünetben beszéltem a srácokkal és a második harmadra egy teljesen más társaság jött ki, amit jó volt látni. Higgadtabban és összeszedettebben hokiztunk, találtunk is egy gólt, méghozzá emberhátrányban. A 3. harmad nagyon izgalmasra sikeredett. Oda-vissza meccs alakult ki, keményen küzdöttek a fiúk. Sajnos, történt egy kis elakadás, gyorsan kaptunk is két gólt; időt kértem, mert már kezdték elveszíteni a fejüket a játékosok. Az utolsó 10 percért le a kalappal a srácok előtt, ahogy játszottak, küzdöttek, azt öröm volt nézni. A legvégén lőttünk még két gólt, ezzel beállítottuk 4-3-as végeredményt. Még hat a hármas szituációt is kivédekeztünk, mert a végén sajnos, kaptunk egy kiállítást, amire az ellenfél lehozta a kapusát.”

2023. március 25.  13.15 Mátyásföldi Jégcsarnok
U14 498
Sportországi Cápák B – Debreceni HK B 3-4 (1-0, 0-1, 2-3)
Gólszerzők
: Gulyás (3), illetve, Juhász (2), Kelemen és Szász-Mátyás 

 =Müller Károly=