ÜDVÖZLÜNK HONLAPUNKON!

4031 Debrecen, Derék utca 33.

+36 70 374 1647

info@debrecenihoki.hu

U14A | Győzelem Érden

Közzétéve: 2023-03-21

Cimkék:  U 14

Az U14-es bajnokság 9. helyéért játszottak a mieink szombaton délután. Ellenfelük a Kárpáti Farkasok együttese volt, akiket kemény csatában sikerült végül felülmúlni.

A debreceni kaput Kuti Tamás védte. Az első harmadban a házigazdák számos veszélyes helyzetet teremtettek, az eredményesség terén viszont a mieink jobban szerepeltek. A 7. percben Mogyorósi góljával megszereztük a vezetést, majd néhány másodperccel utóbb Bereczki Dóra növelte az előnyünket. A védekezésünk remekül működött, sikerült kibekkelni Csonka 2 perces kisbüntetését is, ami javarészt áthúzódott a 2. játékrészbe. 

A 2. játékrész elején Sághy góljával szépítettek a Farkasok, szerencsére kevesebb, mint három perc múltán, Dankó találata révén ismét elléptünk egy kicsit. A harmad végén előbb az ellenfél kapusa kapott két percet, majd elcserélték magukat, így dupla fórban is játszhattunk, de a negyedik gólt nem sikerült beütni. Nem úgy Balázs, aki egyéni akcióval szorosra hozta fel az övéit.

A 3. harmadban a mieink tartották az eredményt, az ellenfél nem tudott meghatározó fölénybe kerülni. A szakasz felénél a hazaiaktól Balázs ült ki két percre, az állás azonban nem módosult. Az utolsó percben a Farkasok időt kértek, lehozták a kapust is, de nem tudtak kiegyenlíteni.

A debreceni legénység a meccs elején két gólos előnyre tett szert, azután ügyesen gazdálkodott a vezetéssel.  Jól ment a védekezés, a kapunkban Kuti Tamás 33 lövésből 31-et hárított, 93,94 %-os hatékonysággal védett. A mieink kicsit bukdácsoltak a bajnokság elején, emiatt csak a II. csoportba kaptak besorolást és csupán a 9. helyért küzdhettek. Ha egy kissé korábban lendülnek formába, jobb helyen is végezhettek volna.

Borbát Norbert vezetőedző így vélekedett a találkozóról:

„Nagy tempóban kezdődött el a mérkőzés, mindkét csapaton látszott, hogy szeretné behúzni az utolsó meccset. Az 1. harmad közepén két gyors góllal sikerült ellépni az ellenféltől. Voltak nehezebb időszakaink, amikor rövid ideig beszorítottak minket a harmadunkba, de jól zártuk le a veszélyes helyeket, így kevés minőségi lövőhelyzetet tudtak kialakítani. Amikor mégis helyzetbe kerültek, akkor a kapusunk, magabiztosan tartott minket mérkőzésben. A második és harmadik harmadban mindkét csapatnak voltak lehetőségei, mi is több esetben a kapussal szemben találtuk magunkat, de egy kivétellel nem tudtunk élni a lehetőségeinkkel. A jó védekezésnek és a kapus teljesítménynek hála, végül sikerült behúzni a meccset. Nem vagyok „agyon dicsérős” típus, de most el kell mondanom, hogy nagyon büszke vagyok a srácokra, arra, amit a nehézségek ellenére ebben a szezonban nyújtottak. Nagy élmény volt velük dolgozni és látni azt, hogy napról napra jobbak akarnak lenni. Gratulálok még egyszer mindenkinek!”

2023. március 18. 16.30 Érdi Jégcsarnok
 U14 448
Kárpáti Farkasok – Debreceni HK 2-3 (0-2, 2-1, 0-0)
Gólszerzők
: Balázs és Sághy, illetve Dankó, Mogyorósi és Bereczki

 =Müller Károly=