ÜDVÖZLÜNK HONLAPUNKON!

4031 Debrecen, Derék utca 33.

+36 70 374 1647

info@debrecenihoki.hu

U14A | Hét gól a két csapat között

Közzétéve: 2023-03-06

Cimkék:  U 14

Szombaton délután az U 14-es játékosaink is elkezdték a helyosztó mérkőzéseiket, elsőként a Győri ETO együttesével szemben léptek a jégre.

Ezen a meccsen a debreceni kaput Kató Bence védte. A mieinknek csak néhány másodpercre volt szüksége az első gólunk előkészítéséhez, ezt 00.38-kor Borbás szerezte. Alig több, mint két perc leforgása után jött a következő  is, ezúttal Nábrádi volt eredményes. A vendégjátékosok mindent megpróbáltak, de nagyon nehezen boldogultak a mieinkkel, ebben a harmadban mindössze 3 kapura lövéssel jelentkeztek. Ezek közül az egyik góllal végződött, a védőink Kaszást nem vették eléggé komolyan. 13.26-nál emberfórba kerültünk, pár másodperccel utóbb dupla fór lett belőle, mindezt 15.24-nél Dankó használta ki, középtávolból bombázott a győri kapuba.

A 2. játékrész elején jórészt mezőnyjáték zajlott a jégen, majd a 27. percben Kissre nem figyeltek a védőink, szorosra jöttek fel a vendégek. Ez a helyzet azonban kevesebb, mint 3 percet élt, 29.29-nél Lekli, utána Gyarmati talált be, 5-2-es előnnyel vonultunk szünetre.

A 3. harmadban a vendégcsapat megpróbálta átvenni az irányítást, ami nem sikerült, csak a mezőnyben birtokolták az eddigieknél többet a pakkot. A 44. percben Borbás már másodszor talált be, Nábrádi és Gyarmati duplázott, majd az utolsó percben Tóth-Kurucz is beköszönt, ezzel kialakult a 9-2-es végeredmény.

A debreceni srácok 35-15-re nyerték a kapura lövéseket, de a mezőnyben is nyomás alá tudták helyezni az ellenfelüket. A mieink nagyobb megerőltetés nélkül, magabiztosan győztek, a hét gólos különbség külön öröm volt minden debreceni szurkoló számára. A következő helyosztót március 18-án vívjuk meg a Kárpáti Farkasok ellen, bízunk abban, hogy sikerrel.

Borbát Norbert, szakvezető a következőképpen értékelte a mérkőzést:

„Egy kissé átformált összeállításban léptünk a jégre, ami jól sült el, mivel már az első cserénkben megszereztük a vezetést. Gyorsan magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést, amit a meccs végig sikerült is megtartani, az ellenfél viszont két-három nagyobb helyzetet leszámítva nem igazán tudott veszélyeztetni. Jó volt látni, hogy sokszor mennyire kreatívan tudunk játszani, néha még túl is színezzük, de ez legyen a legnagyobb problémánk! Ami még fontos, az a góljaink száma, az elmúlt mérkőzéseken a helyzetek kihasználásában és a lövések minőségében is léptünk előre. Még egy mérkőzésünk van hátra, szeretnénk minél jobb játékkal zárni a szezont!”

2023. március 04. 15.05 Debreceni Jégcsarnok
U14 446
Debreceni HK – UNI Győr - NEMAK ETO HC 9-2 (3-1, 2-1, 4-0)
Gólszerzők
: Borbás (2), Gyarmati (2), Nábrádi (2), Dankó, Tóth-Kurucz és Lekli, illetve Kaszás és Kiss

 =Müller Károly=