ÜDVÖZLÜNK HONLAPUNKON!

4031 Debrecen, Derék utca 33.

+36 70 374 1647

info@debrecenihoki.hu

U14A | Győzelem Óbudán

Közzétéve: 2023-02-28

Cimkék:  U 14

U 14-es csapatunk szombaton Óbudán játszotta le az utolsó középszakasz mérkőzését. A mieink ellenfele az OHA együttese volt.

A debreceni kaput ezen a találkozón Kuti Tamás védte. Nem indult túl jól a mérkőzés, többet veszélyeztettek a házigazdák, 08.25-nél Schütt révén a vezetést is megszerezték. Nem hagytuk azonban elhúznia az ellenfelet, 25 másodperccel később Varga egyéni akcióból kiegyenlített. A harmad közepe táján néhány percre elveszítettük a fókuszt, ezt kihasználva a 11. és a 13. percben Veres kétszer is betalált a mieinknek. Kezünkre játszott azonban, hogy a 15. perc közepén emberfórba kerültünk, ezt Liszkai gólra váltotta, így szoros eredménnyel zárult az 1. periódus.

A 23. percben újabb gólt szereztek az OHA támadói, a találatot Gál jegyezte. Élesebb hokira váltottak a debreceniek, ami meg is hozta az eredményt, a 31. percben Dankó szerzett gólt, majd 39.02-nél Mogyorósi egalizálta a meccs állását.

A 3. harmadban oda-vissza hullámzó játék zajlott a jégen. Mind a két csapat előtt adódtak lehetőségek, végül 57.32-nél Dankó az OHA hálójába lőtte Mogyorósi átadását. Az ellenfél megpróbálkozott az időkéréssel, de nem jártak eredménnyel, így  a mieink ötödik találata már a győzelmet jelentette.

Küzdelmes, nehéz mérkőzést vívott egymással a két hasonló játékerőt képviselő együttes. A találkozó első felében az óbudai alakulat többször is vezetéshez jutott, azután a mieink egyenlítettek és végül Dankó találatával a maguk javára döntötték el az összecsapást.

Borbát Norbert vezetőedző a következő értékelést adta a mérkőzésről:

„Nem kezdtük jól a mérkőzést, az ellenfél élesebb volt nálunk és ez gyorsan meglátszott az eredményjelzőn is. Az első szünetben arról beszélgettünk, hogy hosszú a mérkőzés, próbáljunk meg türelmesek lenni és kivárni azt, amikor az ellenfél hibázik. És arról is, hogy olyankor kell igazán egymás mellé állni és segíteni, amikor bajban vagyunk. A második harmadtól fokozatosan javult a játékunk, ami a meccs állásában is érvényre jutott. Igyekeztünk nagy nyomás alá helyezni az ellenfelet, de közben figyeltünk rá, hogy nekik minél kevesebb helyzetet engedélyezzünk. A mérkőzés vége előtt egy jó lövéssel sikerült fordítani és behúzni a meccset. Nyilván voltak hibák, amelyekből mindig tanulunk, de örülök, hogy a második harmadtól egy másik arcát mutatta a csapat és közösen sikerült visszajönni a mérkőzésbe. Még két összecsapás vár ránk, ott is szeretnénk minél jobb teljesítményt nyújtani.”

2023. február 25. 14.25 Óbudai Jégcsarnok
U14 356
OHA – Debreceni HK 4-5 (3-2, 1-2, 0-1)
Gólszerzők
: Veres (2), Gál és Schütt, illetve Dankó (2), Mogyorósi, Liszkai és Varga

 =Müller Károly=