ÜDVÖZLÜNK HONLAPUNKON!

4031 Debrecen, Derék utca 33.

+36 70 374 1647

info@debrecenihoki.hu

U14B | Kemény mérkőzésen nyertünk

Közzétéve: 2023-02-22

Cimkék:  U 14

U14-es B-csapatunk február 18-án Algyőre látogatott, ahol a Goodwill Pharma Szeged együttesével mérte össze az erejét. A mieink mindössze 11 mezőnyjátékossal léptek a jégre, így borítékolható volt, hogy izgalmas, szoros mérkőzés vár ránk.

A debreceni kaput ezen a meccsen Molnár Bence védte. Az 1. harmadban többet támadtak a debreceniek, a 14. percben Kelemen révén a vezetést is megszerezték. Az első periódus mégis döntetlennel zárult, Piukovic ugyanis a 18. percben, emberhátrányos szituációban is kiegyenlített.

A 2. játékrészben enyhe fölényben hokizott a hazai csapat, a mieinknek két emberhátrányt kellett kivédekezni, gól azonban egyik oldalon sem született.

A 3. harmadban nagy elánnal támadtak a szegediek, betalálni azonban nem tudtak, ellenben Mucsányi 50.10-nél emberelőnyben szerzett gólt. Ezután előbb a vendég, majd a hazai  együttes kért időt, az állás azonban nem változott, a mieink elhozták a három pontot.

A kis létszámú debreceni alakulat szoros küzdelemben, jó védőmunkával győzött a szegediek ellen. A kapunkban Molnár Bence 37 lövésből 36-ot hárított, 97,3 %-os hatékonysággal védett.

Papik Richárd edző a következőket mondta el a találkozóról:

„A Szeged elleni mérkőzésnek komoly hangulata volt, mindezt örömmel észleltem már a buszon is. A srácok komolyan vették a feladatukat, és úgy éreztem, hogy a játéktudásnál többet is beletettek a meccsbe. Önfeláldozóan játszottak, csapatként gondolkodtak, sokat járatták a korongot és mindenki kivette a részét a találkozóból. Szoros küzdelmet vívtunk, a kemény, agresszív munka meghozta a gyümölcsét, a szerencse is mellénk állt, így végül egy 2-1-es győzelemmel gazdagodtunk. Külön dicséret jár a hátvédeknek, akik a védekezés mellett okos játékkal a támadó munkát is segítették. Összességében kemény, fordulatos és jó meccset vívtunk.”

2023.02.18. 15:00 Algyő
U14 468
Goodwill Pharma Szeged B – Debreceni HK B 1-2 (1-1, 0-0, 0-1)
Gólszerzők
: Piukovic, illetve Kelemen és Mucsányi

 =Müler Károly=