ÜDVÖZLÜNK HONLAPUNKON!

4031 Debrecen, Derék utca 33.

+36 70 374 1647

info@debrecenihoki.hu

U14A | Győztes gól huszonöt másodperccel a lefújás előtt

Közzétéve: 2023-02-20

Cimkék:  U 14

Mind a két U14-es csapatunk szegedi ellenfelet kapott a szombati fordulóban. Először az A-együttesünk lépett a jégre. A srácok jól kezdés után erősen megtorpantak, a záró harmadban kiegyenlítettek a házigazdák, kevesebb, mint fél perccel a dudaszó előtt lőttük be a győztes gólt.

A debreceni kaput Kató Bence őrizte. Jól kezdtek a mieink, 01.51-el a korongbedobás után már vezettünk, a gólt Gyarmati szerezte. A 7. percben elcserélte magát a vendégcsapat, Dankó azonban emberhátrányban is betalált. A 11. percben Bereczki kapott 2 percet, a szegediek pedig egy újabb emberhátrányos találatot, ezúttal Nábrádi volt eredményes. 12.14-nél a hazai csapat kapust cserélt, nem sokkal később azonban mi játszhattunk emberfórban, ezt Borbás használta ki. A harmad hátralévő részében kétszer is hátrányba kerültünk, mindkettőt kivédekeztük, 19.42-nél viszont szépítettek a házigazdák, a gólt Ponjavic szerezte.

A biztosnak látszó előny birtokában, a mieink lényegesen lazábbra vették a mérkőzést, 28.12-nél Brestovac talált be, Borbát Norbert pedig időt kért. A 2. játékrészben kiegyenlített hoki zajlott a jégen, az ellenfél kicsit többet lőtt kapura, a harmad végéig megmaradt azonban a két gólos vezetésünk.

A 42. percben Devic találatával ismét közelebb kúsztak  a szegediek, majd Györe révén emberfórból ki is egyenlítettek. A mieink nem tudtak újítani, a szegedi csapat többet kezdeményezett, ami a kapura lövésekben 2-12 is tükröződött. Joggal tartottunk a hosszabbítástól, 25 másodperccel a meccs vége előtt azonban Dankó megszerezte a győztes gólt.

Jó kezdés után komolyan visszaesett a mieink játéka, a 3. harmadra elfáradtunk,  alig jelentettünk veszélyt az ellenfél kapujára, amiben a rengeteg kiállítás (összesen 14 perc) is szerepet játszott. A kapuban Kató Bence a 37-ből 33 lövést hárított, nem rajta múlott a simább győzelem.

Borbát Norbert vezetőedző nem volt elégedett tanítványai teljesítményével:

„Nagyon jól kezdtük a mérkőzést az első tíz percben nem hagytuk szóhoz jutni az ellenfelet és gyorsan 4-0-ás előnyre tettünk szert. A harmad hátralevő részében végig emberhátrányban játszottunk, ami teljesen széttördelte a játékunkat és a harmadik harmad utolsó pár percéig - kisebb szakaszokat leszámítva - nem is találtunk vissza a helyes útra. A magabiztos előny ellenére sok esetben túl nagy kockázatot vállalva mentünk előre, mintha nekünk kellett volna futni az eredmény után, amit ez ellenfél a korongvesztéseink után gyors kontrákkal meg is büntetett. Összeségében azt gondolom, hogy megérdemelten nyertük meg a mérkőzést. Bízom abban, hogy tanulunk belőle és ekkora előny birtokában okosabban és türelmesebben fogunk majd  játszani.”

2023. február 18. 12.30 Algyő
U15 351
Goodwill Pharma Szeged – Debreceni HK 4-5 (1-4, 1-0, 2-1)
Gólszerzők: Brestovac, Ponjavic, Devic és Györe, illetve Dankó (2), Gyarmati, Nábrádi és Borbás

 =Müller Károly=