ÜDVÖZLÜNK HONLAPUNKON!

4031 Debrecen, Derék utca 33.

+36 70 374 1647

info@debrecenihoki.hu

U14B | Két pontot sikerült hazahozni

Közzétéve: 2023-02-17

Cimkék:  U 14

Utolsó középszakasz mérkőzését játszotta U14 B együttesünk Jászberényben, a Lehel HC csapata ellen. A mérkőzés 2. percétől kezdve mindkét oldalon potyogtak a gólok, a végeredmény mégis szétlövés nyomán alakult ki.

A debreceni kaput Molnár Bence őrizte. A gólszüretet 01.58-nál Vizi nyitotta meg, a 12. percben Lekli egalizálta az állást, majd Nagy emberelőnyös találatával vezetett a hazai csapat.  

A 2. játékrész 4. percében Görbe értékesített egy emberfórt, Mucsányi válaszolt, majd először két jászberényi találat (Lukáts és Vizi), utána három vendéggól következett, Mucsányi, Szász-Mátyás és Prokob következett. 5-5-ös döntetlen állással vonultak be az öltözőbe a csapatok.

A harmadik harmadban gól nem esett, a mieink viszont három alkalommal is emberhátrányba kerültek, de a Lehel egyiket sem tudta gólra váltani. Ebben bizonyára a debreceniek edzőjének időkérése is szerepet játszott. A lényeg az, hogy maradt a döntetlen, bár a srácok még ráadásban is megkísértették a szerencséjüket,  egy gáncsolás formájában. Mivel a hosszabbítás után sem volt döntés, rávezetések következtek, melynek végén Tallódi betalált, kettőre gyarapítva a hazahozott pontok számát.

A találkozó java részében a hazai csapat játszott fölényben, 62-30-ra nyerték a kapura lövéseket, de a hatékonyabb támadó játék a mieink javára billentette a mérleget. Végül a debreceniek  hozták haza a bónusz pontot, javítva  pozíciójukat a középszakaszban.

Papik Richárd  edző így emlékezik vissza a mérkőzésre:

„Nagyon nehéz dolgom lenne, ha egy mondattal kellene jellemezni a szombati mérkőzést. Amit el tudtunk képzelni, az mindegyik megjelent a srácokban. A koncentráltság, fáradság, lendület, küzdeni akarás, csapat szellem, öröm és egy kis szomorúság egyszerre. Már az út elején is tetszett, hogy komolyan vették a mérkőzés egész napját, az úton is érezhető volt, hogy próbálnak koncentrálni a mérkőzésre. Úgy éreztem, hogyha egy kis plusz tartást adok a srácoknak, kihozhatják magukból a maximumot és így is lett. Az 5-2-es vezetés után egy kicsit megtörtünk, de hála istennek továbbra is elhittük, hogy képesek vagyunk bármire. Külön tetszett, hogy mertünk próbálkozni, bombáztuk a kaput, aminek meg is lett az eredménye. Megtörtént az egyenlítés, ezáltal egy hatalmas hullám kapta el a srácokat.

Az utolsó harmad félidejéhez közeledve a fáradság elérte a srácokat, de ezzel együtt is nagyon kemény és fegyelmezett hokit csináltakOkos játékkal kihúztuk a hosszabbításig, ahová egy kicsit frissebben mentünk vissza, látszódott a tűz a csapatban, hogy nyerni akarunk. Végül bűntetőlövésekkel nyertünk. Külön dicséret jár a kapusunknak, Molnár Bencének, mert a legnehezebb pillanatokban is biztatta a csapatot, higgadt és koncentrált maradt.
Összességében tanulságos, kemény és pörgős meccset tudtunk játszani. Nagyon büszke vagyok a srácokra!”

2023. február 11. 12.10 Jászberény
U14 410
Lehel HC – Debreceni HK B bü 5 - 6 (2-1, 3-4, 0-0, 0-0, 0-1)
Gólszerzők: Vizi (2), Görbe, Lukáts és Nagy, illetve Mucsányi (2), Lekli, Prokob, Szász és Tallódi

 =Müller Károly=