ÜDVÖZLÜNK HONLAPUNKON!

4031 Debrecen, Derék utca 33.

+36 70 374 1647

info@debrecenihoki.hu

U14A | Nehéz győzelem a Farkasokkal szemben

Közzétéve: 2023-02-13

Cimkék:  U 14

Szombaton újabb középszakasz meccset játszottak a mieink, a vetélytársuk ezúttal a jó erőkből álló Kárpáti Farkasok együttese volt. Bár az első harmadban kiépített előnyünkkel sikerült jól gazdálkodni, a Farkasok nehéz ellenfélnek bizonyultak, csak a hosszabbításban tudtunk föléjük kerekedni.  

A mieink kapuját Kató Bence őrizte. Madura kiállításával indult a 1. harmad, ezt sikerült kibekkelni, majd Nábrádi és Tóth-Kurucz góljai révén el is húztunk egy kicsit az ellenféltől. A vendégek azonban nem hagyták magukat, a 18. percben Németh egy gólra hozta fel őket.

A 2. játékrészben a Farkasok ráléptek a gázpedálra, többet támadtak és a 32. percben Czigler találatával döntetlenre módosították az állást. Öt perccel később Mogyorósi góljával azonban ismét mi vezettünk.

A 3. harmadban nagy csata zajlotta jégen, mígnem az 56.percben Marót kiegyenlített, a vendégcsapat hosszabbításra mentette a találkozót.

A ráadásnak gyorsan vége szakadt, az első debreceni támadás gólt hozott, Nábrádi lőtte be Mogyorósí átadását, így a háromból két pontot itthon tartottunk.

Bár az ellenfél 28-33-ra nyerte a kapura lövéseket, a mieink hatékonyabb támadó játékkal a hosszabbításban legyőzték szívósan küzdő vetélytársukat.

Borbát Norbert vezetőedző a mérkőzés végén a  következőket nyilatkozta:

„Rengeteg technikai hibával játszottunk, sok esetben körülményesek voltunk a koronggal, ezzel lelassítottuk a játékunkat. A támadásokba nagy energiákat fektettünk, viszont sokszor túl nagy kockázatot vállalva mentünk előre. Ha hibáztunk, létszámban nem voltunk meg hátul, ami többször is kontra lehetőséget adott az ellenfélnek. A korongos játékunk a támadó harmadban rendben volt, viszont a korong nélküli játékunkkal kapcsolatban vannak hiányérzeteim. A hosszabbításban okosan tartottuk a korongot és kreatív játékkal hamar lezártuk a mérkőzést.”

2023. február 11. 14.15 Debreceni Jégcsarnok
U14 348
Debreceni HK – Kárpáti Farkasok 4-3 hu (2-1, 1-0, 0-1, 1-0)
Gólszerzők
: Nábrádi (2), Mogyorósi, Tóth-Kurucz, illetve Czigler, Marót és Németh

 =Müller Károly=