ÜDVÖZLÜNK HONLAPUNKON!

4031 Debrecen, Derék utca 33.

+36 70 374 1647

info@debrecenihoki.hu

U14A | Magabiztosan győztünk

Közzétéve: 2023-02-08

Cimkék:  U 14

U14-es csapatunk szombaton déltől a Sportországi Cápák ellen játszott bajnoki meccset és magabiztos játékkal 6-2-re győzött.

A mieink kapuját ezen a találkozón Kató Bence védte. A debreceni alakulat az elejétől nagy iramot diktált, sok támadást vezetett, - 17-5 volt a kaput eltaláló lövéseink száma - de a befejezések terén elmaradtak a várakozásoktól, kimaradt két emberfórunk is. A 10. percben  viszont betalált az ellenfél és az egy gólos előnyüket a harmad végéig megőrizték.

23 másodperccel a 2. játékrész kezdete után Mogyorósi  kiegyenlített, majd kétszer is emberhátrányba kényszerültünk. Ezeket nem tudta gólra váltani a Sportország, ellenben 27.30-nál Nábrádi kettőre növelte  a góljaink számát. Ezután két ízben is megfogyatkozott  csapatunk létszáma, de mindez gólokban nem jelentkezett. A vendégcsapat kezdett elfáradni, a harmad vége felé Borbás, majd Gyarmati is beköszönt, egyre jobban elhúztunk az ellenféltől.

A 44. percben Dankó talált be,  majd egy minutával később Hajcskó szépített. A végeredményt az 58. percben Mogyorósi állította be. A kaput eltaláló lövések száma 48-29 volt „ide”, ami jól érzékelteti, mekkora fölényben hokiztunk.

A kicsit langyosabb kezdés után, bekeményítettek a debreceni srácok, a 2. és 3. harmadban összesen hatszor találtak be a sportországiaknak és ha kissé hatékonyabbak a vendégkapu előtt, akkor nagyobb arányban is győzhettek volna.
Kató Bence jól védett, 29 kapura lövésből 27-et megfogott.

Szakvezetőnk, Borbát Norbert így vélekedett a mérkőzésről:

„Az eredmény ellenére nem igazán vagyok elégedett a látottakkal, kisebb periódusokat leszámítva nem játszottunk azon a sebességfokozaton, amit elvárok a csapattól. Nagyon jól tudunk alkalmazkodni a legjobb csapatok tempójához, de sajnos, ugyanez igaz akkor is, amikor nálunk alacsonyabban rangsorolt csapattal játszunk, sokszor csak alkalmazkodunk és nem mi diktáljuk a tempót. Amikor viszont ráléptünk a gázra, akkor látszott, hogy nagyon jó dolgokra vagyunk képesek és el tudjuk rejteni a korongot az ellenfél elől. A hátralevő mérkőzéseken fontos lesz, hogy mindegy kivel játszunk, próbáljunk meg maximumon pörögni és magunkhoz ragadni a kezdeményezést az első perctől kezdve.”

2023. február 04. 11.45 Debreceni Jégcsarnok
U14 345
Debreceni HK – Sportországi Cápák 6-2 (0-1, 4-0, 2-1)
Gólszerzők
: Mogyorósi (2), Gyarmati, Dankó, Borbás és Nábrádi, illetve Hajcskó és Gulyás

 =Müller Károly=