ÜDVÖZLÜNK HONLAPUNKON!

4031 Debrecen, Derék utca 33.

+36 70 374 1647

info@debrecenihoki.hu

U14A | Egyszer adósok maradtunk az egyenlítéssel

Közzétéve: 2023-01-09

Cimkék:  U 14

U 14-es csapatunk csütörtökön idegenben meccselt a győriek vendégeként. Végig kiegyenlített, kemény küzdelmet láthattak a nézők, sajnos, a 49. percben esett hazai gólra már nem tudtunk válaszolni.

A mieink kapujában Kató Bence kapott helyet. Nem kezdtek rosszul a mieink, a 12. percben Dankó találatával a vezetést is megszereztük. A 15. percben Szomolányi egyenlített, majd a hazai együttes Riszdorfer révén előnybe is került.

A 2. játékrészben a mieink feljebb tekerték a fokozatkapcsolót, sokat támadták a győri kaput és Nábrádi, valamint Teschmayer találataival a 26. percben már a mieink vezettek. Az előny azonban nem tartott hosszú ideig, a győriek Tóth és Kaszás jóvoltából egy gólos vezetésre tettek szert. 31.33-nál emberfórban játszottunk, amikor fejre irányuló támadás miatt a hazai kapuvédő is a kiállítás sorsára jutott. A 36. percben Gyarmati Milán és Riszdorfer akaszkodott össze, mindketten magkapták a maguk két percét, az vendéglátók 5 perces nagybüntetését viszont nem tudtuk gólra váltani.

A 3. harmad 6. minutában Kiss kiállításával ismét emberelőnybe kerültünk, ezt Gyarmati Milán értékesítette, de a 49. percben Riszdorfer révén megint csak vezetéshez jutottak a győriek. A mienk sok mindent megpróbáltak, hogy a döntetlenre hozzák a találkozót, az utolsó percben Borbát Norbert szakvezető a kapusunkat is lehívta, de megmaradt az egy gólos hazai előny.

Élénk iramú, változatos mérkőzést vívtunk a győri alakulattal, szinte folyamatosan billegett ide-oda az eredmény. A 2. harmadban fölényben játszottunk, a vezetést is újra megszereztük, de részünkről kevés volt az akaraterő, majd a játékrész közepe táján kimaradt egy 5 perces emberelőnyünk, mindez a végeredmény szempontjából döntő jelentőségűnek bizonyult.

Borbát Norbert vezetőedző így kommentálta az eseményeket:

„A szezon talán eddigi legrosszabb mérkőzését játszottuk, hiányzott belőlünk a tűz és az akarás, amit nem engedhetünk meg magunknak egyetlen mérkőzésen sem. Voltak jó periódusaink is a mérkőzés alatt, de most sajnos több volt a rossz momentum, mint a jó. Következő mérkőzésen ennél sokkal több energiát kell befektetnünk.”

2023.01.05. 12.45 NEMAK Jégcsarnok
U14 335
UNI Győr-NEMAK ETO HC -DHK 5-4 (2-1, 2-2, 1-1)
Gólszerzők: Riszdorfer (2), Szomolányi, Tóth és Kaszás, illetve Dankó, Nábrádi, Teschmayer és Gyarmati

 =Müller Károly=