ÜDVÖZLÜNK HONLAPUNKON!

4031 Debrecen, Derék utca 33.

+36 70 374 1647

info@debrecenihoki.hu

U14A | A hosszabbításban húztuk be a meccset

Közzétéve: 2022-12-21

Cimkék:  U 14

U 14-es csapatunk szombaton kora délután, a Tüskesátorban játszotta le az idei utolsó alapszakasz mérkőzését, az ellenfél ezúttal a KMH Knights együttese volt. Papíron inkább a KMH volt a meccs esélyese, valójában inkább döntetlen közeli eredményt lehetett valószínűsíteni.

A mérkőzésen végig Kató Bence védte a mieink kapuját. A debreceniek jól indították a találkozót és a harmad feléhez közeledve Gyarmati találatával megszerezték a vezetést is. Az etap végén Nábrádi volt eredményes, a jórészt kiegyenlített játékot hozó periódust így két góllal nyerte a vendéglegénység.

A 2. játékrészben továbbra is eredményes támadó játékot produkáltunk, a 24. percben Gyarmati gólja révén növeltük az előnyünket. Másfél perccel utóbb szépített a KMH, majd ismét a mieink találatai következtek; előbb Madura használt ki egy emberelőnyös szituációt, utána Nábrádi meglőtte a második gólját is. A hazaiak 31.51-nél időt értek, de csak egy találattal tudtak közelebb férkőzni a mieinkhez.

Három gólos előnnyel fordultunk a 3. harmadra, amelynek elején még folytatódott a mieink fölénye, Dankó és Gyarmati találatára csak Vónya-Tolner válaszolt. A biztosnak tűnő vezetés bírtokában elkényelmesedtek a srácok, nem összpontosítottak a védekezésben, a KMH pedig sorozatban négy gólt szerzett, Takács egyenlítő találata 28 másodperccel a mérkőzés vége előtt esett. 
Szerencsére a debreceni srácok gyorsan összeszedték magukat és 60.38-nál Mogyorósi révén eldöntötték a találkozót.

45.13-nál 7-3-ra vezetett a debreceni legénység, akik kiváló támadó hokit játszottak, ám a túlzott magabiztosság megbosszulta magát, egalizált az ellenfél. A hosszabbításban Borbát Norbert tanítványai megszerezték a győztes gólt, de a meccs vége megmutatta, hová vezet a biztonságos védekezés feladása. Most rövid szünet következik, az új esztendőben folytatódik a bajnokság és reméljük, kölyök csapatunk jó formája is. 

A meccs végén Borbát Norbert vezetőedző értékelte a találkozót:

„A mérkőzés előtt arról beszélgettünk, hogy szeretnénk pozitív szájízzel zárni az évet. Ennek megfelelően sikerült jól kezdeni és több gólos vezetést szerezni.  Az első két harmadban négy gólos előnyre tettünk szert, amit a 3. harmadban az ellenfélnek sikerült ledolgoznia, részben a nem megfelelő védekező munkának, részben annak következtében, hogy túl passzívak voltunk a kapunk előtt. A hosszabbítást emberelőnyben kezdtük, ezt gyorsan sikerült kihasználni és megérdemelten húztuk be a mérkőzést. Összeségében azt gondolom, hogy a támadó zónában a korongos játékunk rendben volt, sokat próbálkoztunk, kellő agresszivitással támadtuk a kaput, mindenki önzetlen volt a másikkal, így több, szépen kijátszott gólt tudtunk szerezni. A védekező munkánk ezúttal nem kapta meg a szükséges figyelmet. Ebből tanulni fogunk, mivel ekkora előnyt nem szabad elherdálni, ám ettől eltekintve izgalmas és élvezetes mérkőzést tudhatunk magunk mögött. Most következik egy rövid pihenő, aztán januártól újult erővel dolgozunk tovább.”

2022. december 17. 12.55 Tüskesátor
U 14 189
HKB Knights – Debreceni HK 7-8 hu (0-2, 2-3, 5-2, 0-1)
Gólszerzők
: Gyarmati (2), Mogyorósi (2), Nábrádi (2), Dankó és Madura, illetve, Takács (3), Vónya-Tolner (2), Gál és Maradics

 =Müller Károly=