ÜDVÖZLÜNK HONLAPUNKON!

4031 Debrecen, Derék utca 33.

+36 70 374 1647

info@debrecenihoki.hu

U14A | Elfáradtunk a meccs végére 

Közzétéve: 2022-11-25

Cimkék:  U 14

Az ezüstéremmel zárult erdélyi tornaszereplést követően, november 23-án U 14-es csapatunk az OHA együttesével mérte össze az erejét. Legutóbb október 15-én találkoztak, akkor hosszabbításban nyertek ellenünk az óbudaiak, ezúttal viszont nem ok nélkül bizakodhattunk a kedvezőbb végkifejletben.

A debreceni kapuban Kuti Tamás kezdett. A nyitó harmadban jó iramú, változatos játék zajlott a jégen, a debreceni srácok játszották a tetszetősebb hokit, az ellenfél ugyanakkor valamivel többször került helyzetbe. A két hasonló kvalitású együttes küzdelme gól nélküli döntetlennel zárult, a hálóőrök jól szálltak be a mérkőzésbe.

A 2. etap során magasabb fokozatba kapcsoltak a hazaiak, fölényt harcoltak ki, ami a 29. percben góllá érett; Nábrádi Balázs értékesítette Borbás átadását. A 32. percben a debreceni csapatból Csonkát küldték ki, ám a hátrányban jól védekeztünk. A 35. percben Gödény egyenlített, majd a vendégek kerültek hátrányba, Veres kényszerült két perces pihenőre. Az emberfórunk kihasználatlan maradt, azonban 38.51-nél ismét nálunk volt az előny: Varga Csaba lőtt szép gólt Teschmayer passzából. A 2. játékrészben jóval aktívabban hokiztak a mieink, ami a találkozó alakulásában is megmutatkozott.

A 3. harmadot Dankó kisbüntetése vezette be, amit a srácoknak sikerült kibekkelni. Az 51. percben Fodor ült ki, a mieink figyelme pedig lankadni kezdett, 10 másodperccel utóbb Vucskán góljával egyenlített a vendégcsapat. 51.23-nál kaptunk egy újabb emberfórt, Borbát Norbert pedig időt kért. Sajnos, ez a húzás nem jött be, sőt 53. 45-nél a lendülettel érkező Gödény megszerezte az OHA vezető gólját. 58.30-tól üres kapuval is megpróbálkoztunk, de az egyre fáradtabban mozgó hazaiak nem tudtak betalálni. 

A 3. harmadban is mieink kezében volt a kezdeményezés, de nem voltunk eléggé élesek, hiába nyertük a kapura lövéseket 39-28 arányban.  A két közel azonos képességű csapat vetélkedésében a vendégek győztek, a debrecenieknek nem volt szerencséje a lövésekkel és a fáradtság sem könnyítette meg a dolgukat.

Borbát Norbert vezetőedző a következő értékelést adta.

„Mint már nagyon sok idei mérkőzésünkön, most is elmondhatjuk, hogy mi irányítottuk a játékot, többet birtokoltuk a korongot, mint az ellenfél, mégis vereséget szenvedtünk. A letámadásunk helyenként nagyon jól működött, nagy nyomás alá helyeztük az ellenfelet, míg ők leginkább kontratámadásokra építettek, amelyeket nem mindig tudtuk megfelelően lekövetni. Rengeteg helyzetet alakítottunk ki, ezekből sajnos, csak kétszer tudtunk betalálni. Nagyon sok időt töltünk el az edzéseken a befejezésekkel és a gól lövéssel; bízom benne, hogy a befektetett munkának idővel meglesz a gyümölcse!”

2022. november 23. 16.05 Debreceni Jégcsarnok
U 14 179
Debreceni HK – OHA 2-3 (0-0, 2-1, 0-2)
Gólszerzők
: Nábrádi és Varga, illetve Gödény (2) és Vucskán

 =Müller Károly=