ÜDVÖZLÜNK HONLAPUNKON!

4031 Debrecen, Derék utca 33.

+36 70 374 1647

info@debrecenihoki.hu

U14B | Vereség az nyugati végeken

Közzétéve: 2022-11-15

Cimkék:  U 14

U 14 B-csapatunk szombaton kora délután az Egerszegi Titánok ellene lépett a jégre. A papírforma szerint a hazai együttes felé billent a mérleg nyelve, akik a
találkozó előtt az V. csoporton belül a negyedik, míg a mieink a hetedik pozícióban foglaltak helyet.

A debreceni csapat kapuját Molnár Bence védte. Az 1. harmadban jobbára mezőnyjátékkal telt az idő, 06.30-nál a mieinktől Prokob került a büntetőpadra, a házigazdák pedig Markos révén gyorsan megszerezték a vezetést. A harmad félideje táján kétszer is emberfórban játszhattak a Titánok, de a vendégvédelem hárította ezeket a próbálkozásokat. 18.06-nál Ritecz volt eredményes, kezdtek elhúzni az egerszegiek.

A 2. játékrész eleje sem sikeredett túl fényesre, 20.34-nél ismét Markos talált be a mieinknek. Majdnem pontosan négy perccel később elcserélték magukat a debreceniek, a kisbüntetést sikerült kivédekezni, majd Lusztig Márk kozmetikázott az meccs állásán A 30. percben egy túl keményre sikeredett összecsapás nyomán 2 percig 4 a 4 ellen folyt tovább a küzdelem. A 33. percben a hazaiak kapust cseréltek, majd 4 másodperccel a periódus vége előtt Ritecz egyéni akcióból növelte a Titánok előnyét.

A 3. harmadban kevés említésre méltó esemény történt; az 57. perc legelején megint Markos volt eredményes, a mieink viszont nem tudtak válaszolni.

A srácok eleve fáradtnak tűntek, egyre kevesebbet veszélyeztettek, a kapura lövéseket 38-18-ra a hazaiak nyerték. Valószínűleg a hosszú buszos utazás is szerepet játszott abban, hogy nem tudtak visszajönni a mérkőzésbe.

A mieink részéről Dancsfalvi Norbert vezetőedző értékelte a találkozót.

„Sajnos, a tapasztalataim alapján sejthető volt, hogy a hajnali 4 órás felkelés és az 500 km-es buszozás után benne lesz a lábakban a fáradság. Két tempónyi különbség volt a csapatok között és már az első harmadban három hátrányt kaptunk. Az sem segített, hogy szűk 12 fős kerettel vágtunk neki a mérkőzésnek, közülük az egyik centerem a meccs felénél kiesett sérülés miatt. Küzdöttünk hajtottunk, de a tempókülönbség miatt kevés volt a tiszta helyzetünk, négy-öt esetben pedig a kapusunkat sem éreztem eléggé stabilnak.”

2022. november 12. 13.00 Zalaegerszegi Jégcsarnok
U 14 264
Egerszegi Titánok – Debreceni HK B 5-1 (2-0, 2-1, 1-0)
Gólszerzők
: Markos (3), Ritecz (2), illetve Lusztig

 =Müller Károly=