ÜDVÖZLÜNK HONLAPUNKON!

4031 Debrecen, Derék utca 33.

+36 70 374 1647

info@debrecenihoki.hu

U 14A | Magabiztos győzelem a szegediek ellen

Közzétéve: 2022-11-04

Cimkék:  U 14

U 14-es csapatunk csütörtökön délután a Szegedi Vízmű együttesével játszott bajnoki mérkőzést. A két alakulat legutóbb október 22-én, Debrecenben mérte össze az erejét, akkor a mieink 3-1 arányban nyertek. 

A vendégcsapat kapuját ez alkalommal Kató Bence védte. A meccs kezdetén a mieink egy kicsit benn ragadtak az öltözőben, Bencic góljával már a 2. percben vezetett az ellenfél. 05.43-kor Tóth-Kurucz góljával egyenlítettünk, majd kevéssel a harmad félideje után Nábrádi a vezetést is megszerezte. Az etap végén Borbás révén emberfórban növeltük az előnyünket.

A 2. játékrész negyedik percében Nábrádi emberhátrányban szerezte meg a negyedik találatunkat. 28.56-nál a játékvezető büntetőlövést ítélt a mieink javára, a lehetőséget Gyarmati értékesítette. A 31. perc elején Györe találatával szépítettek a szegediek, majd 37.03-nál emberelőnybe kerültek. Röviddel később elcserélték magukat a debreceniek, ez a büntetés áthúzódott a 3. harmadra. 

Nem sokat játszhattunk azonban 5 az 5 ellen, a 41. percben Mogyorósit, majd Molnárt ültették ki, a szegedi játékosok azonban nem remekeltek a gólszerzésben. A mieink sokkal inkább; a 48. perc elején Mogyorósi, utána Borbás emberfórból köszönt be ismét az ellenfeleknek. Az 51. percben Tóth-Kurucz jóvoltából már hat góllal (2-8) vezettünk, majd a különbséget Dankó, illetve Varga találatai tovább növelték.

A debreceni együttes magabiztos játékkal győzte le az ellenfelét. A hazai csapat az 1. és a 2. harmad egyes szakaszaiban még próbált ellenállni, a 3. játékrészre vélhetően elfáradtak és a mieink 5 gólt szerezve lezárták a mérkőzést. A debreceni srácok a mezőnyben is fölényben játszottak, 18 góllal (20-38) nyerték a kapura lövéseket és összességében megérdemelten győztek.

Borbát Norbert vezetőedző így foglalta össze a meccsen történteket.

„Az utóbbi mérkőzésekhez hasonlóan, megint az ellenfél szerezett vezetést, ami már kezd egy kissé bosszantó lenni. Azonban a bekapott gól ellenére sem tört meg a lendületünk és csak idő kérdése volt, mikor fordítjuk meg a mérkőzést. Már az első harmadban sikerült 3-1-re elhúzni, a második harmad végén pedig már 5-2 volt az állás. Az első két harmadban is jó energiaszinten dolgoztunk, sokat korcsolyáztunk, majd a 3. harmadban még feljebb kapcsoltunk, még nagyobb nyomás alá helyeztük az ellenfelet. Így sok időt tölthettünk a támadó harmadban, aminek meg is lett az eredménye, többször is sikerült betalálni az ellenfélnek. Jó volt látni, hogy végig nagy kedvvel és magas hőfokkal játszottunk, voltak szép egyéni megmozdulások, de csapatként is jól teljesítettünk. Ami még pozitív, az a lőtt góljaink száma. Remélem, hogy ezt a formát sikerül átmenteni a következő mérkőzésekre is!”

2022. november 3. 15.00 Algyő
U 14 175
Goodwill Pharma Szegedi Vízmű - Debreceni HK 2-10 (1-3, 1-2, 0-5)
Gólszerzők
: Bencic és Györe, illetve Borbás (2), Nábrádi (2), Tóth-Kurucz (2), Dankó, Gyarmati, Mogyorósi és Varga

 =Müller Károly=