ÜDVÖZLÜNK HONLAPUNKON!

4031 Debrecen, Derék utca 33.

+36 70 374 1647

info@debrecenihoki.hu

U 14A| Megérdemelt győzelem

Közzétéve: 2022-10-25

Cimkék:  U 14

Egy héttel azután, hogy hosszabbításban alul maradtunk az óbudaiakkal szemben, hazai pályán fogadtuk a Szegedi Vízmű együttesét. A közönség egyértelműen győzelmet várt a mieinktől és nem is kellett csalódniuk.

A debreceni kapuban Kató Bence kezdett. Az 1. harmadban fölényt harcoltak ki a mieink, ami rövidesen gólokban is megmutatkozott. 11.30-kor Nábrádi Balázs, röviddel később Mogyorósi Marcell talált be, így két gól lett a mieink előnye.

A 2. játékrészben mind a két oldalon 2-2 kiállításra került sor, az állás azonban változatlan maradt. A 31. percben Borbát Norbert kapust cserélt, Kuti Tamás került a mieink ketrecébe.

A 3. harmad 4. percében a szegediek Györe találatával szépítettek, a debreceniek 44.37-nél időt kértek, ami azonban nem hozott elmozdulást a találkozó állásában. Az 54. percben Dankó Barnabás egyéni akcióból megszerezte a mieink harmadik gólját, beállítva a mérkőzés végeredményét.

A végig jobban hokizó debreceniek megérdemelten győztek és jelenleg csoportjuk tabelláján a 2. helyet foglalják el.

Borbát Norbert vezetőedző így értékelte csapata teljesítményét.   

„A győzelemmel elégedettek lehetünk, viszont a mutatott játékkal nem vagyok az, hiszen a mérkőzés nagy részében a tudásunk 60-70% -át hoztuk csak ki magunkból. Még így is elmondhatjuk azt, hogy mezőnyfölényben játszottunk, míg az ellenfél leginkább kontrákra épített, ezeket a lehetőségeket viszont sokszor mi ajándékoztuk nekik. Ilyenkor vagy rossz ütemben támadtunk be a kékről, vagy a csatárok voltak túl mélyen és nem tudtak visszazárni. Ezekre sokkal nagyobb figyelmet kell fordítanunk a jövőben, mert az ehhez hasonló helyzetek könnyen megbosszulhatják magukat. Amiben még hiányérzetem van, az a lőtt gólok száma, a látottaknál több minőségi helyzetet kell kidolgoznunk és a befejezéseknél is koncentráltabbnak kell lennünk. Külön is meg kell említenem a két kapusunkat, akik többször is megakadályozták, hogy az ellenfél közelebb zárkózzon hozzánk.”

2022. október 22. 11.15 Debreceni Jégcsarnok
U 14 165 
Debreceni HK – Goodwill Pharma Szegedi Vízmű 3-1 (2-0, 0-0, 1-1)
Gólszerzők
: Nábrádi, Mogyorósi és Dankó, illetve Györe

 =Müller Károly=