ÜDVÖZLÜNK HONLAPUNKON!

4031 Debrecen, Derék utca 33.

+36 70 374 1647

info@debrecenihoki.hu

U14A | Sokáig fölényben hokiztunk, de elveszítettük a ráadást

Közzétéve: 2022-10-17

Cimkék:  U 14

U 14 A-csapatunk az első alapszakasz mérkőzését játszotta az U14-es bajnokság II. csoportjában, ellenfelünk az OHA együttese volt. A találkozó az Óbudai Jégcsarnokban került sorra.

Kuti Tamás kezdett a mieink kapujában. Az első harmad jórészt mezőnyhokival telt el. A 4. percben a mieinktől Borbást állították ki, de jól működött a debreceniek védelme. A 6. percben emberfórba kerültünk, de az előnyt nem tudtuk kihasználni, éppúgy, mint az utolsó minutában kezdődött előnyt.

A 2. játékrészt Borbás kiállítása vezette be, az óbudaiak pedig értékesítették az emberelőnyt, Ganter talált a hálókba. 26.47-nél Dankó átadásából ugyancsak Borbás egyenlített. Az etap közepén két alkalommal is emberhátrányba kerültünk, de az állás ezúttal sem változott. A harmad félidejénél Borbát Norbert kapust cserélt, Kuti Tamás helyét Kató Bence foglalta el.

43.50-kor Gál találatával ismét a hazai csapat került előnybe, nem egészen 5 perccel utóbb azonban Bereczki Dóra gólja révén egalizáltak a mieink. 57.00-nál a hazai alakulat időt kért, ami ugyanúgy kihasználatlan maradt, mint a mi időkérésünk 59.20-nál. Mivel a rendes játékidőben nem született döntés, hosszabbításra került sor, amelyet emberelőnyben kezdünk meg, Gál 3. harmadból áthúzódó kiállítása miatt. Még tartott a mieink előnye, amikor 60.10-nél az OHA javára dőlt el a mérkőzés, a végeredményt egyéni akcióból Gödény állította be.

A meccs első és 3. harmadában a mieink játszottak mezőnyfölényben, csak a 2. játékrészben tudtak a hazaiak időnként fölénk kerekedni. Sajnos, kevesebb helyzetből is képesek voltak egy góllal többet szerezni, mint a mieink, ezzel meg is nyerték a mérkőzést.

Borbát Norbert vezetőedző a következők szerint értékelte a találkozót.

„A mérkőzés egészét nézve megállapíthatjuk, hogy sokkal többet birtokoltuk a korongot és jóval több helyzetünk volt, mint a vetélytársainknak. A támadó harmadban egészen jó dolgokat csináltunk, viszont a semleges- és a védekező harmadbéli munkával nem vagyok elégedett az első negyvenöt percben. Nem voltunk kellően határozottak, nem álltunk bele megfelelően az egy az egy elleni párharcokba, ami meg is bosszulta magát. Az ellenfél kétszer is vezetést szerzett, de mindkétszer sikerült egyenlíteni. Az utolsó 10 percben rengeteg lehetőségünk volt, de ahogyan az ilyenkor lenni szokott, semmi nem ment be. A hosszabbítást emberelőnyben kezdhettük meg, de egy szerencsétlenül pattanó korongból az óbudai csapat meglógott és el is döntötte a mérkőzést. Remélem, tanulunk ebből és a következő mérkőzéseken a megfelelő intenzítással, illetve keménységgel fogunk dolgozni mind a három zónában!”

2022. október 15. 18.10 Óbudai Jégcsarnok
U 14 162
OHA- Debreceni HK 2-2 hu (0-0, 1-1, 1-1, 1-0)
Gólszerzők
: Veres, Gál és Gödény, illetve Borbás és Bereczki D.

 =Müller Károly=