ÜDVÖZLÜNK HONLAPUNKON!

4031 Debrecen, Derék utca 33.

+36 70 374 1647

info@debrecenihoki.hu

U14 | Egy vereség, egy győzelem a hét végén

Közzétéve: 2022-10-04

Cimkék:  U 14

U 14-es kék együttesünk a múlt szombaton játszotta le a következő két kvalifikációs mérkőzését. A délben kezdődött összecsapáson a MAC Budapest A1-es csapata volt a mieink ellenfele. 

Nem indult jól a találkozó, egy perc elteltével már vezetett az ellenfél, a gólt Szabó Máté szerezte. Ezután két emberhátrányt sikerült kivédekezni, a valamivel erőteljesebb vendégek minimális vezetésével zárult a félidő.

A 2. etap Szabó Gergő révén korai MAC-találattal kezdődött, a következő gólra a 28. percig kellett várni, ekkor Molnár vette be a mieink kapuját, 3 perccel később azonban Mogyorósi szépített. A 35. percben Borbát Norbert vezetőedző időt kért, de a további felzárkózás sajnos, elmaradt.

A debreceni legénység szoros meccset játszott a veretlen listavezető ellen, végig megvolt az esély akár az egyenlítésre is, de ez végül nem sikerült.

Borbát Norbert vezetőedző a következőket mondta a találkozóról.

„Sikerült egy nagyon jó mérkőzést játszani a bajnokság egyik legjobb csapata ellen. Jó volt látni, hogy korcsolyázó sebességben fel tudjuk venni velük a versenyt. A korongbirtoklás jobb volt az ő oldalukon, viszont a huszonkét leadott lövésünk azt mutatja, hogy nekünk is megvoltak a helyzeteink. A mérkőzés egész ideje alatt kellően agresszívak voltunk, keményen kellett küzdenie az ellenfélnek, ha korongot akart szerezni. Két helyezkedési hibát rögtön kihasználtak, illetve vitatható helyzetből is kaptunk egy gólt, ennek ellenére elégedett vagyok a látottakkal.”

2022. október 1. 12.10 Debreceni Jégcsarnok
U 14 16
MAC Budapest A1 – Debreceni HK 3-1 (1-0, 2-1, 0-0)
Gólszerzők
: Szabó M., Szabó G. és Molnár, illetve Mogyorósi

 

A délutáni mérkőzésen a mieink a HKB Knights ellen léptek a jégre. 

 

A meccs jobban kezdődött, mint a kora délutáni találkozó, az 5. percben Madura Armand góljával előnyre tettünk szert. Néhány perccel később Eleki egyenlített, de a játékrész második felében Nábrádi és Madura révén ismét előnyhöz jutottak a mieink. A 2. félidő szorosabban alakult, Vónya-Tolner emberelőnyös góljával szorosra zárkózott fel az ellenfél. A 26. percben Tóth-Kurucz, majd Berecki Dóra talált be, végül a 39. percben Dankó gólja már a végeredményt jelentette.

A mieink gólerős hokival megérdemelten nyertek és 6 ponttal zárták a kvalifikációs szakaszt.

A mérkőzést Borbát Norbert vezetőedző értékelte.

„Az előző mérkőzésünkből sikerült átmenteni a tempót és az első másodperctől kezdve nagy nyomás alá helyeztük az ellenfelet. Csapatként működtünk, kreatívan játszottunk, egy párszor talán már túl is bonyolítottuk a hokit. Ezzel nincsen semmi gond, jó volt látni, hogy mindenki nagy kedvvel játszik és élvezi, amit csinál. A sok kidolgozott helyzetnek meglett az eredménye, többször is sikerült betalálnunk. A több gólos előny megszerzése után egy kicsit fegyelmezetlenné váltunk, ami meg is bosszulta magát, így az ellenfél visszajött a mérkőzésbe. A szünet után sikerült visszatérni a helyes útra és magabiztosan húztuk be a meccset.”

2022.  október 1. 15.10 Debreceni Jégcsarnok
U 14 18
HKB Knights – Debreceni HK 3-6 (1-3, 2-3, 0-0)
Gólszerzők
: Madura (2), Nábrádi, Tóth-Kurucz, Bereczki és Dankó, illetve Eleki, Nagy és Vónya-Tolner

 =Müller Károly=