ÜDVÖZLÜNK HONLAPUNKON!

4031 Debrecen, Derék utca 33.

+36 70 374 1647

info@debrecenihoki.hu

U14 | Szlovákiai torna hétvégén az U 14-es csapat

Közzétéve: 2022-09-05

Cimkék:  U 14

A hét végén két napos, nemzetközi tornafordulót szerveztek U 15-ös csapatok számára, a szlovák bázisú Carpathian Junior Hockey League (CJHL) keretében. Egyesületünk túlnyomó többségében U 14-es játékosokkal képviseltette magát az Ólublón (Stara Lubovna) rendezett tornán, melynek első napján két szlovák és egy lengyel ellenféllel találkoztunk. Szeptember 2-án három, másnap pedig két mérkőzésen vettek részt a srácok. 

EREDMÉNYEK:

2022.09.02. Stara Lubovna
9.15 Slavia Presov – Debreceni HK 3-2  (1-0, 2-2)
Gólszerzőink: Tóth-Kurucz és Mogyorósi

11.45  Levoca – Debreceni HK  5-2  (5-0, 0-2)
Gólszerzőink: Madura és Nábrádi

A mi csapatunkat jórészt 2009-10-ben született játékosok alkották, emiatt állandó fizikai fölényben voltak az ellenfelek. Mindkét mérkőzésre jellemző volt, hogy az első félidőben eléggé fegyelmezetlenül hokiztunk, a szünet után sikerült feljavulnunk, az Eperjes ellen megnyertük a 2. játékrészt.”-tudtuk meg Borbát Norbitól.

17:45 Krakkó – Debreceni HK 6-3 (1-1, 5-2)
Gólszerzőink: Tóth-Kurucz, Dankó és Gyarmati

Az első félidőt 1-1-el zártuk, kiegyenlített volt a játék. Sajnos, ismét többször fegyelmezetlenül hokiztunk, hibákat is vétettünk, ezt pedig az ellenfél azonnal kihasználta. Legegyszerűbben fogalmazva; mindenki gólt kart lőni, de közben elfeledkeztünk a védekezésről. Hasznos meccseket játszottunk, főleg védekezésben nyújtottunk jó teljesítményt. - állapította meg a debreceni szakvezető.- Bár fizikai téren hátrányban voltunk, büszkék lehettem arra, hogy a technikai tudás területén fel tudtuk venni a versenyt a vetélytársakkal.

A második játéknapon két mérkőzést vívtak a mieink, most ezekről adunk rövid tájékoztatást.

EREDMÉNYEK:

2022. szeptember 3. 
8:00 Debreceni HK – Kassa 0-5 (0-4, 0-1)

11:45 Debreceni HK – UTE 0-6 (0-3, 0-3)

Az 1. napi összefoglalóhoz hasonlóan, ezúttal is Borbát Norbert vezetőedző értékelte a történteket, az alábbiak szerint.
A szombati napon a torna két legerősebb csapatával játszottunk. A kisebb hibákat leszámítva elégedett vagyok a látottakkal. Mindkét mérkőzésen nagyon nagy tempóban játszott az ellenfél, de örömteli volt, hogy a csapat nagy része fel tudta venni velük a versenyt. Sok időt töltöttünk a védekező harmadban, de egy-két kihagyástól eltekintve, melyekből az ellenfél rögtön büntetett, jól működött a védekezés; kezdtünk ráérezni, hogy kinek hol kell lennie és kinek mikor kell besegíteni a csapattársaknak. Jó volt látni, hogy végig bátran és harciasan játszottunk a két-három fejjel magasabb és 15-20 kilóval súlyosabb ellenfelekkel szemben, beleálltunk az 1 az1 elleni szituációkba és többször is győztesen jöttünk ki ezekből. A korcsolyázó sebességben sem voltunk nagyon lemaradva tőlük. A különbség a gondolkodási sebességben jelentkezett, hiszen itt, alig került hozzánk a korong, máris rajtunk volt az ellenfél, jóval kevesebb időnk és kisebb területünk volt meghozni a jó döntést, ahhoz képest, amihez eddig hozzászoktunk. Igaz, hogy nem sikerült meccset nyerni a tornán, de igen értékes tapasztalatokat szereztünk. A jövő szombaton induló bajnokságban kamatoztatni tudjuk ezeket és bízom abban, hogy mi örülhetünk a mérkőzések végén.

=Müller Károly=