ÜDVÖZLÜNK HONLAPUNKON!

4031 Debrecen, Derék utca 33.

+36 70 374 1647

info@debrecenihoki.hu

U 14 A és U 14 B | Szezonértékelő

Közzétéve: 2022-05-23

Cimkék:  U 14

2021-2022
Vezetőedző: György István

A jégkorongozás alapelemeinek elsajátítása során fontos állomást jelent az U 14-es korcsoport. Ez az első korosztály, mely szembesül azzal, hogy létezik eredmény-számlálás, hogy a bajnoki mérkőzések során heti rendszerességgel számot kell adni arról, mennyit fejlődtek a korcsolyázás, az ütőkezelés, a különféle technikai megoldások, valamint a játék értelmezésének területén. Volt mire visszatekinteni György István vezetőedzőnek, aki értékelte az elmúlt idény tapasztalatait.

Felkészülés a 2021-22-es idényre

„Az száraz alapozást tavaly május 10-én kezdtük, majd egy 6 hetes program után júniusban, az iskola végével egy időben kezdetét vette a nyári pihenő. Az alapozás hat hetében az általános és sokrétű fejlesztés mellett szerepet kapott az ütőkezelés, a különféle motoros- illetve atlétikus képességek fejlesztése és a különböző játékok is.  A nyári szünetet követően augusztus első hetében napközis táborral indítottunk, ahol a gyerekek a jeges foglalkozások mellett különböző sportágakat próbálhattak ki, szakedzők útmutatásával és segítségével. 

Augusztus végén kezdetét vette a bajnokság selejtező sorozata, ahol az A-csoportba nevezett 16 csapat a tornahétvégéken mérte össze az erejét. A selejtező körben eléggé ingadozó teljesítményt nyújtottunk, ami teljesen normális ebben az életkorban. Így a bajnokságban a második nyolcas csoportba kerültünk, ezzel semmiféle problémám nem volt. 

A második számú csapatunkkal létszámhiány miatt a 3x3-as bajnokságba neveztünk be. Számukra több tornát is rendeztek a keleti régióban, amelyeken egész jól szerepeltek a fiúk. 

A szezon célkitűzése az volt, hogy a lehető legtöbbet tudjunk fejlődni egyénileg az olyan alapdolgokban, mint a korcsolyázás, ütőkezelés, lövések, passzok, illetve, hogy a játékértésben tudjunk előre lépni. 

Az edzéseken nagyon jó ment a munka, a játékosok rendszeresen látogatták a foglalkozásokat, és olyan energiával ugrottak bele, hogy öröm volt nézni. Az eltervezett munkát, mind mennyiségben, mind minőségben elvégeztük, és ez igaz azokra a játéksokra is, akik szezon közben csatlakoztak az „A” csapat edzéseihez. 

Az edzések és a bajnoki találkozók eltérései  

Ha a nagy képet szemlélem, akkor el tudom mondani, hogy talán a lövésekben nem tudtunk olyan mértékben fejlődni, mint ahogy azt szerettük volna, de azon fogunk dolgozni, hogy a következő években ezt korrigálni tudjuk. Az összes többi szegmensben teljesen rendben volt a fejlődés üteme, annak mértékével is elégedett vagyok. 

Igazából az a minőség, amit edzésen, stresszmentes környezetben produkáltunk, sajnos, csak ritkán köszönt vissza a mérkőzéseken. Ráadásul a Covid-járvány is rendesen megtizedelte a csapatot szezon közben, így a második csoport második felében végeztünk, ezzel eldőlt, hogy a 13-20. helyekért küzdhetünk tovább. Itt a Jászberény csapatától szenvedtünk vereséget, a többi csapat ellen sikerült nyernünk, így a szezont a 14. helyen fejeztük be. Természetesen, ha csak a helyezést nézzük, ez nem túl meggyőző, azonban én egyáltalán nem vagyok miatta elkeseredve, sokkal fontosabbnak tartom, hogy a játékosok mit visznek tovább magukkal. Tapasztalataim szerint a srácok motiváltak, munkára éhesek, mentálisan is sikerült a szezon végére előre lépniük, amire szükségük is lesz a következő korosztályban. 

A szezon végén meghívásos tornán vettünk részt Túrócszentmártonban (Szlovákia), ahol négy rendkívül jó csapattal mérhettük össze az erőnket. Egy alakulatot leszámítva, a többiek sokkal képzettebbek, illetve fizikálisan erősebbek voltak a mienknél, de nem vallottunk szégyent ellenük sem. A vereségek ellenére kifejezetten élvezhető mérkőzéseket játszottunk mindenkivel, ami méltó zárása volt ennek az idénynek. 

Összegzés

A csapat nagy része korosztályt vált, a másik fele marad még egy évet a kölyök korcsoportban.  Külön öröm számomra, hogy a szezon elejéhez képest csak két sportolóval lettünk kevesebben, a többiek kitartóan dolgoztak és szépen fejlődtek.
Nagyon jó kis közösség formálódott itt az idén, mindenki keményen kivette belőle a részét, legyen szó játékosról, szülőről, vagy edzőkről. Jó volt részese lenni ennek a társaságnak, bízok abban, hogy ezek a fiúk még nagyon sok szép dolgot megélnek a továbbiakban, és lesz részük számos sikerben is. Az edző kollégák nélkül mindez nem jöhetett volna létre, úgyhogy nagy köszönet jár Borbát Norbert, Okos Csanád, Gönczi Csaba, Köllő István és Kecskeméti Áron odaadó munkájáért. 

Kivonat a 2021-22-es statisztikákból:

Korhatárok: 2008.01.01- 2009. 12.31.
Csapatok szám: 39 
                 A-csoport: 16
                 B-csoport: 23
 

Alapszakasz:    (8 csapat)      
    M   Gy   Gyj    Vh     V    P  
    14   4      1      0      9    14.
Helyezésünk az alapszakasz végén: 7.
 

Helyosztó 13-20.: 
   M   Gy   Gyj   Vh   V    P
   7     6      0     0     1   18
Helyezésünk a helyosztók után: 2./ csoport

Összesített: 14. 

A legjobb pontszerzők: (Alapszakasz)
7. Kuti B.             8 pont
23. Mogyorós     9 pont
8.  Eigner            8 pont

A legjobb pontszerzők: (Helyosztók)
2. Kuti B.                 22 pont
10. Semsey-Bakó   10 pont
11. Csóka B.             9 pont