ÜDVÖZLÜNK HONLAPUNKON!

4031 Debrecen, Derék utca 33.

+36 70 374 1647

info@debrecenihoki.hu

U 14 | A papírforma ellenére szépen helyt álltunk

Közzétéve: 2022-05-03

Cimkék:  U 14

U 14-es együttesünk az elmúlt hétvégén a szlovákiai Túrócszentmártonban (Martin) egy nemzetközi tornán lépett a jégre, ahol három szlovákiai és egy lengyel ellenfél várt a mieinkre. 

A tornát körmérkőzéses formában rendezték meg, 2 x 20 perces játékidővel és elfogadták a 2007. szeptember 1-e után születettek nevezését is. A rendezvény fő eseményeit György István vezetőedző elevenítette fel.

A mieink eredményei a következők voltak:

                       Debreceni HK – Barani Banska Bystrica 4:5 
                       Debreceni HK – Podhale Nowy Targ 0:5 
                       Debreceni HK – MHA Martin 1:7
                       Debreceni HK – Hoba Bratislava 0:7

A tornát veretlenül nyerte a HOBA Bratislava, a második helyen a hazai együttes végzett, a harmadik helyet a Nowy Targ, a negyediket Banska Bystrica szerezte meg, a mieink az ötödik helyen zártak.
Eleve nagyon erős tornára számítottam ez be is igazolódott, valamennyi ellenfelünk kiválóan jégkorongozott. A csapatom minden várokozást felülmúlt a játékot illetően, ugyanis rendkívül nagy energiával ugrottak bele minden mérkőzésbe, és végigdolgozták végig mind a 40 percet. Az sem szegte a kedvüket, hogy ellenfeleink sokszor kétszer akkorák voltak testméretben mint mi, jóval erősebbek és gyorsabbak. Nagyon tetszett a korong nélküli munkánk, legtöbbször fegyelmezettek voltunk és a csapatok közötti különbségek ellenére, folyamatosan próbáltunk nyomást gyakorolni az ellenfélre, sokszor sikerült is feltartóztatni őket. Támadásban is jeleskedtünk, főleg a besztercebányai csapat ellen, velük szemben rengeteg helyzetet sikerült kidolgozni és gólokat szerezni. A kapusteljesítményünk a 24 kapott gól ellenére jónak tekinthető, nagyon sokszor szükség volt a bravúrra és mindkét kapusom jeleskedett ezen a téren. 

A csapatban fele-fele arányban oszlott el az utolsó, illetve első évesek száma, nagyon fiatal csapat voltunk, ráadásul míg az ellenfeleinknél öt-hat 2007-ben született játékos is szerepelt, nálunk ilyen egy sem volt. Ennek tükrében egyáltalán nem vallottunk szégyent, minden játékosom tudásának határán jégkorongozott, rendkívül motiváltak voltak, jó volt látni és érezni azt az energiát, ami körül vette őket. 

Csapatnévsor

Kató Bence és Kuti Tamás (kapusok),
Liszkai Zétény, Áts András, Borbás Bence, Dankó Barnabás, Mogyorós Simon, Szecsődi Ádám és Csonka János (hátvédek),
Kuti Balázs, Eigner Attila, Csóka Bernát, Semsey-Bakó Zalán, Ambrus Zoárd, Mogyorósy Marcell, Nábrádi Balázs, Tóth-Kurucz Tamás, Madura Armand (támadók)

Jó dolog ilyen erős tornákon szerepelni, magasabb hokikultúrával rendelkező országok csapataival játszani. Bízom abban, hogy az elkövetkező időszakban is sikerül hasonló tornákon részt vennünk, akár több korosztállyal is.”