ÜDVÖZLÜNK HONLAPUNKON!

4031 Debrecen, Derék utca 33.

+36 70 374 1647

info@debrecenihoki.hu

U 14 | Már látszik, hogy haladunk

Közzétéve: 2021-12-06

Cimkék:  U 14

Ellenfelük a Győri NEMAK ETO HC együttese volt, akik végül megnyerték a találkozót, de György István, a vendégek szakvezetője mégsem volt elégedetlen játékosai teljesítményével.

Az 1. harmad kiegyenlített játékot hozott, ez egészen a 13. percig tartott, amikor Kund találatával vezettek a hazaiak, de néhány másodperc múltán Semsey-Bakó révén kiegyenlítettünk. A 18. percben újra a győriek ragadták magukhoz a kezdeményezést, majd a 2. periódus legelején Kund növelte a házigazdák előnyét. A 28 percben megfogyatkoztak a hazaiak, az előnyt Eigner Attila használta ki, majd a 32. percben is beköszönt. A 2. periódus végén Neszmélyi a győrieket juttatta vezetéshez, de a 2. harmadot döntetlenre hozták a mieink. A záró harmad elején kettős hátrányba kerültünk, amit ki is használtak a hazaiak, akik Kund révén a meccs vége felé még egyszer betaláltak.

A találkozón szépen helyt álltak a debreceniek, akik a 2. harmad végéig tartották a döntetlen közeli állást. Ezután úgy tűnik, elfáradtak a mieink, de összességében így is hozták magukat.

György István vezetőedző a következők szerint értékelte az eseményeket.

„Kifejezetten jó mérkőzésen vagyunk túl, ahogy haladunk előre az időben, egyre inkább látszódik a játékosaimon, hogy értik, mit is kell tenniük. Felszabadultak voltunk, bátrak és mezőnyben nagyon sok szép dolgot láttam. Az ellenfél kétszer annyi gólt szerzett, mint mi, de ez engem csöppet sem foglalkoztat, ugyanis egyértelműen látszik, hogy zárkózunk felfelé. Úgy vélem, a srácokban kattant valami, az edzésmunkában is egyértelműen érződik, hogy fejben koncentráltabbak és nagy örömömre ez most már a mérkőzéseken is egyre többször előfordul. Türelmetlenkedni nem szabad, az érési folyamat hosszú, a játékosoknak is folyamatosan mondom, hogy a fizikai méretbeli különbségek miatt rövid távon ugyan gyengének érezhetik magukat, de ez később ki fog egyenesedni és akkor átbillen a mérleg nyelve.”

Győri NEMAK ETO HC - Debreceni HK 6-3 (2-1, 2-2, 2-0)
Gólszerzők:
Kund (3), Papp, Neszmélyi és Tóth, illetve Eigner (2) és Semsey-Bakó