ÜDVÖZLÜNK HONLAPUNKON!

4031 Debrecen, Derék utca 33.

+36 70 374 1647

info@debrecenihoki.hu

U 14 | Volt esélyünk az egyenlítésre

Közzétéve: 2021-11-28

Cimkék:  U 14

Mivel a két csapat között pontegyenlőség állt fenn, a találkozó győztese előtt ott volt a lehetőség, hogy előbbre léphessen egy-két helyet a tabellán.

Az 1. harmad váltakozó játékkal kezdődött el, a mieink már a 6. percben megszerezték a vezetést, a gólunkat Kuti Balázs lőtte. Kevesebb, mint hat perccel később Udvardy találatával kiegyenlítettek a hazaiak, majd a 13. percben emberelőnybe kerültünk, ezt a lehetőséget Mogyorós Simon értékesítette. Egy gólos debreceni vezetéssel zártuk tehát az első harmadot.

A 2. játékrész már kevésbé alakult a szájunk íze szerint. A periódus elején sikerült egy emberhátrányos szituációt kivédekezni, a másodikkal azonban nem boldogultunk. Két alkalommal is emberelőnybe kerültünk, de rosszul játszottuk meg ezeket, így egyiket sem sikerült kihasználni. Nem úgy a hazaiak, akik kétszer is gólt szereztek; a 35. perceben előnyből Balazevic talált be, az etap végén pedig Udvardy volt eredményes.

A 3. harmad első percében ismét kaptunk egy emberfórt, de nem tudtunk vele mit kezdeni, sőt Gál találatával már két góllal is elhúzott az OHA. A 49. percben Kuti Balázs újra felhozta egy gólra a mieinket. Pár perccel később a mieinktől Áts Andrást küldték ki, a hazai stáb pedig időt kért. Öt másodperccel a korongbedobás után Udvardyról feledkeztek meg a mieink, megint visszaállt a kétgólos különbség. A OHA csatárát azonban kiállították és ezután Borbát Norbert kért időt. 56.43-kor Ambrus Dávid találatával újra feltornásztuk magunkat egy gólra, majd a kapust lehozva hajtottunk az egyenlítésért. 59.19-nél azonban ránk fújtak egy technikai kisbüntetést, amivel vége lett a létszámfölényünknek.

Ebben a mérkőzésben jóval több volt, mint ami megvalósult belőle. A mieink azonban túl sokat hibáztak a speciális játékhelyzetekben és taktikai téren is. Nagy kár, mert nem voltunk a messze az ellenféltől és a parázs utolsó 10 perc megmutatta, hogy kevés hiányzott a fordításhoz.

Borbát Norbert
vezetőedző nem volt elégedett játékosainak teljesítményével.

„Véleményem szerint ezen mérkőzésen a mezőnyben mi voltunk a jobbak, több helyzetet dolgoztunk ki, mint az ellenfél, a teljesítményünk azonban eléggé ingadozó volt. Gyakran oda tudtuk szögezni az ellenfelet a kapujához, de amikor leálltunk és hagytuk, hogy begyorsuljanak, akkor a kontrák után gyakran betaláltak. Az előnyös játékunk nem volt az igazi, nem járattuk a korongot, hogy kicsalogassuk az ellenfelet a kapujuk elől, így a középre bedobott korongokat rendre ők szerezték meg. Az utolsó percekben a kapusunkat is lehoztuk, úgy próbáltunk meg egyenlíteni, amire meg is volt az esélyünk, de nem sikerült betalálni.”

OHA – Debreceni HK 5-4 (1-2, 2-0, 2-2)
Gólszerzők:
Udvardy (3), Balazevic és Gál, illetve Kuti B. (2), Mogyorós és Ambrus