ÜDVÖZLÜNK HONLAPUNKON!

4031 Debrecen, Derék utca 33.

+36 70 374 1647

info@debrecenihoki.hu

U 14 | Röviden a kölyök kvalifikációs tornáról

Közzétéve: 2021-09-14

Cimkék:  U 14

Az eseményen a debreceni fiatalokon kívül a DVTK Jegesmedvék, a MAC Budapest A2 és az FTC-Telekom csapatai vettek részt. A DHK együttese az első tornafordulóban az következő eredményeket érte el.

Debreceni HK – DVTK Jegesmedvék 3-4 (0-1, 1-0, 2-3)
MAC Budapest A2 – Debreceni HK 7-2 (4-1, 2-0, 1-1)
FTC – Debreceni HK 4-1 (2-0, 0-0, 2-1)


György István az U 14-es korosztályunk vezetőedzője így méltatta a tornák jelentőségét a korcsoportba tartozók fejlesztésében.

„Ez a hazai selejtező torna az első állomás volt azon a hosszú úton, ami ránk vár ebben a szezonban. Az elért eredmények nyilván nem bírnak különösebb jelentőséggel, számomra az a fontos, hogy a játékosaim éles helyzetekben is kipróbálják az edzésen tanultakat. Tisztában vagyok a játékosaim képességeivel, és azzal is, hogy életútjuk ezen szakaszában túlzott követelményeket nem támaszthatunk az irányukban. Fontosabbnak tartom, hogy elinduljanak a fejlődés irányába, amihez az kell, hogy önszántukból, saját elhatározásból hajlandóak legyenek rengeteg energiát és időt áldozni a szeretett sportágukra. Az idei szezonban az a célunk, ahhoz tartjuk magunkat, hogy dolgozzunk az alapokon és minél magasabb szintre fejlesszük a játékosok készségeit. Türelmesek vagyunk velük szemben és igyekszünk előteremteni mindent, ami a fejlődésüket segíti. Nem lesz ez másképp a következő állomásokon sem, hiszen minden egyes mérkőzés hozzájárul ahhoz, hogy a srácok „stresszes” körülmények között is tovább mélyítsék a tudásukat.”