ÜDVÖZLÜNK HONLAPUNKON!

4031 Debrecen, Derék utca 33.

+36 70 374 1647

info@debrecenihoki.hu

U 14 | Edzőtáborozott az U 14-es korcsoport

Közzétéve: 2021-08-09

Cimkék:  U 14

A tábor hete alatt a srácok számos egyéni- és csapatsportág alapjaiba nyertek betekintést, jeles sportági szakemberek vezetésével. A remek kezdeményezés előzményeiről és indokoltságáról a fő szervező, György István edző adott tájékoztatást, aki részletesen szólt a rendhagyónak tűnő program célkitűzéseiről.

„Az eddig látott legszínesebb tábori programot sikerült összerakni – kezdte mondanivalóját a korosztályos vezetőedző – a résztvevők kipróbálhatták magukat a tenisz, a kézilabda, az asztalitenisz, az ökölvívás mellett a judo, a lacrosse és a strandfoci világában is, az említett sportágak neves szakembereinek irányításával. Nem titkolt szándékunk volt, hogy megismertessük játékosainkkal ezeket a sportokat, amelyek a hoki remek kiegészítő sportágai lehetnek és az sem kizárt, hogy egyeseknek kedvet tudunk csinálni arra nézve, hogy tovább űzzék ezeket szabadidejükben.

Nézetem szerint, minél szélesebb skálán mozog egy sportoló, annál színesebb lesz a saját sportágában és 8-16 éves korban nem gond, ha több sportot is űznek egyszerre. Vétek lenne egyféle aktivitásra korlátozni őket és az edző feladata többek között az is, hogy megmutassa a srácoknak az utat, amelyet bejárva sokkal ügyesebb és képzettebb sportolókká válhatnak. Játékosaink rendkívüli módon élvezték ezt az utazást, jó volt látni, hogy milyen odaadással, átéléssel vettek részt a foglalkozásokon, mi pedig érdeklődve figyeltük, milyen mozdulatok „jönnek elő” jó néhány gyerekből, milyen ügyesek és kreatívak, milyen jó döntéseket hoznak bizonyos szituációkban egy számukra eddig ismeretlen sportágban. Azt is örömmel tapasztaltuk, hogy a „vendégedzők” nagy energiával és lelkesedéssel dolgoztak a játékosainkkal.  Az edzőtábort élményfürdőzéssel zártuk, a srácok önfeledten lubickoltak a vízben, csúszkáltak a csúzdákon, vagy nagy nevetések közepette egymást dobálták a vízbe.

A mieink összekovácsolódtak az együtt eltöltött idő alatt, nagyon sok pozitív élményt szereztek, végig nevették az elmúlt hetet, ami úgy gondolom, az egyik legfontosabb hozadéka a táborozásnak. Remek kis társaság formálódik nálunk, a gyerekek tele vannak energiával, kellőképpen „vadak”, ugyanakkor formálhatók is, ami pozitív üzenet edzőink számára. Úgy gondolom, hogy nagyon jó szezon elé nézünk, fejlődni akaró játékosokkal van megtűzdelve a társaság, és biztos vagyok abban, hogy a fejlődési görbéjük szép ívet fog leírni az elkövetkező egy évben.

Szeretném e helyen is megköszönni a „vendégedzők” munkáját és az élményeket, amelyeket adtak nekünk. Név szerint Szabó Ildikó és Bernáth László (DVSC - ökölvívás), Balázs Bence (DEAC - asztalitenisz), Tóth Rózsa és Martinovics Ferenc (DVSC - kézilabda), Almási Ádám és Szilágyi Bence (DEAC - tenisz) illetve Farkas Zoltán (DEAC - judo) azok, akiknek sokat köszönhetünk, de természetesen hálás vagyok közvetlen kollégáimnak, Köllő Istvánnak és Gönczi Csabának is.”