Vereség az EBYSL idényzárón

Február 25-én délben a mieink a szezon utolsó meccsét játszották az osztrák junior bajnokságban, ellenfelük a Győri NEMAK ETO HC gárdája volt.

Mivel egyik csapatnak sem maradt esélye az EBYSL- rájátszásra, a hangsúlyok a hazai bajnoki rájátszásra helyeződtek át. Bár az ehhez hasonló, tét nélküli találkozókon viszonylag ritkán születnek emlékezetes produkciók, a szurkolók bizakodtak a szép búcsúban, no meg abban, hogy nem gyarapszik tovább a sérültjeink listája.

A mérkőzés eleje oda-vissza hullámzó játékot hozott, helyzetek azonban inkább a vendégek előtt adódtak. A mieink puhán és gépiesen hokiztak, percekig kellett várni arra, hogy igazán beköszönjenek a győri kapuvédőnek. 09.04-nél Darabos szép passzával Jaroslavov lépett ki és megszerezte a hazai gárdának a vezetést. Még abban a percben emberelőnybe kerültünk; a fórban Kozmának volt ugyan egy szép akciója, de nem tudtuk az előnyünket növelni. Ez rövidesen visszaütött, 16.05-nél Török középtávoli lövése beakadt, egyenlítettek a vendégek. Az 1. harmadban veszélyesebben hokizott, fölényt harcolt ki a Győr, ezt jelzi a kapura lövések aránya (9-14) is.

A 2. játékrészben kiegyenlítődött a játék, a két csapat közül azonban a vendégek voltak az aktívabbak. 23.01-nél Kozmát küldték ki testre ütésért, de jól védekezett a debreceni alakulat. A hátrány végén Szokolov tört előre, végig húzták-vonták a győri harmadban, ám a bírói síp néma maradt. A győri ellenakció alatt kiegészültünk, de hiába, a kapunk előtt támadt kavarodás nyomán Róth húzta fel a pakkot a felsőbe. Ezután a mieink megpróbáltak feljebb kapcsolni, viszont a fölényünk meddőnek bizonyult. A harmad 7. percben Kuleshov vágott le egy nagy szólót, a végére azonban elfogyott a lendülete. 30.50-nél Szokolov buktatta a kiugró győri támadót, büntetőlövés következett, ám ezt Nagy Péter jó érzékkel hárította. 31.18-nál emberfórba kerültünk, de az előnyt nem tudtuk kihasználni. Jó három perccel a harmad vége előtt sikerült úgy igazából beszorítani az ellenfelet, tűzijátékot rendeztünk, gólt azonban ezúttal sem tudtunk elérni.

Akik a 3. harmadban jelentős változásra számítottak, azoknak csalódniuk kellett. Sőt, 43.38-nál a vendégcsapat növelte az előnyét; egy buli után támadt kavarodásból Horváth László talált be. A játékrész hátralévő része jobbára hullámzó játékot hozott, a mieink továbbra is alacsony energiaszinten, számos hibával hokiztak, nem véletlen, hogy nem tudtuk kihasználni Jancsó (43.46), illetve Antal (57.21) 2 perces kisbüntetését.

A győri csapat megérdemelten nyert a puhán és enerváltan hokizó debreceni együttessel szemben. Nem szükséges bizonygatni, hogy a mieink a látott produkciónál jóval többre képesek, ám a nyerő potenciált ezen a meccsen nem tudták a jégre hozni. A találkozó fekete krónikájához tartozik, hogy Nagy Zalán még a mérkőzés elején megsérült és kórházi kezelésre szorult.

Máthé Csaba vezetőedző csalódottan nyilatkozott. ”Mondanom sem kell, hogy nem ezt a játékot, nem ezt az eredményt vártam. Bár a mai találkozónak semminemű tétje nem volt, attól még jóval több energiát kellett volna beletenni, egészen másként kellett volna dolgozni és koncentrálni. Úgy látszik azonban, hogy a játékosaim jó része fejben már a jövő szerdai, tétre menő rájátszás meccsel foglalkozott. Ezen a vonalon fogunk elindulni, teljes erővel készülünk az UTE elleni találkozóra, ahol egy teljesen más mentalitású csapatot akarok a pályán látni.”

Debreceni HK-Győri NEMAK ETO HC 1-3 (1-1, 0-1, 0-1)
Gólszerzők:
Jaroslavov, illetve Török, Róth és Horváth L.

Címkék

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok