Vége az EBYSL alapszakasznak, a hazai rájátszás még tart

Az osztrák junior bajnokágban egyetlen tét nélküli mérkőzése maradt hátra a DEBMIS Select csapatának; február 26-án Miskolcon a Vienna Capitals csapata ellen léptek jégre.

A mieink búcsúmérkőzését nem kísérte szerencse, nagy gólkülönbségű vereséget szenvedtek az osztrák főváros együttesétől.


DEBMIS Select-UPC Vienna Capitals 2-12 (0-2, 2-3, 0-7)

Hazai részről a tétnélküliség nyomta rá a bélyegét az egész találkozóra, játékosaink a mérkőzés java részében alacsony energiaszinten, elszántság nélkül pergették az időt. A bécsiek viszont gyorsan ráébredtek, hogy itt a lehetőség egy nagyarányú győzelem kivívására. Csekély örömre ad okot, hogy a mieinknek is megvoltak a helyzetei, és a találkozón megszerzett hat pontunkból négy debreceni játékos nevéhez fűződik.


A magyar U-20-as bajnokság keretében a debreceni legénység az alapszakasz bajnok Vasas-Continental együttesével mérkőzött a döntőbe jutásért.

Vasas-Continantal-DHK 2-1 (1-0, 1-1, 0-0) – 1-0


A mieink 11 mezőnyjátékossal álltak fel a mérkőzésre. A találkozó nagyobb részében a négy és fél sorral játszó hazaiak támadtak, a debreceni csapat védekező taktikát alkalmazott, kontrákra rendezkedtek be. Az első harmadban egy gólos vezetésre tett szert a Vasas, a 2. játékrészben újra betaláltak, Kuleshov azonban gyorsan szépített. Végig nagyon szoros meccset vívott egymással a két csapat. 56.16-nál György István edző időt kért; mindent egy lapra feltéve próbáltunk kiegyenlíteni, ám ez sajnos nem jött össze. A debreceni kapuban Nagy Péter jól teljesített, 40 lövésből 38-at hárított.


DHK-Vasas-Continental 2-3 bü (1-0, 1-1, 0-1, 0-0, 0-1) – 0-2

A mérkőzésről bővebben a „Büntetőlövések döntöttek” című írásunkban olvashatnak.


Vasas-Continental-DHK  4-1 (2-0, 1-0, 1-1) – 3-0

A vendégcsapat ismét alig több, mint 2 sornyi mezőnyjátékossal érkezett meg a találkozóra, hiányzott az előző találkozó után egy meccsre eltiltott Márton Koppány is. Ennek ellenére jól kezdtünk, az első harmadban többet kezdeményeztünk, Kuleshovnak azonban két szóló lehetősége is kimaradt. Ahogyan az általában lenni szokott, büntetett az ellenfél; a játékrész végére 2 gólos előnybe kerültek. A 2. harmad elején kihasználták Borbáth Norbert kiállítását és már 3 góllal vezettek. A 3. harmad elején Darabos Krisztofer szép akciójából feljebb zárkóztak a mieink, újabb gólt azonban már nem sikerült szerezni, a Vasas csatárai viszont még egyszer betaláltak. A folyamatosan pályán lévő két sorunk elfáradt, friss erők bevetésére pedig nem volt lehetőség.

A döntőbe jutás sajnos nem sikerült, a másik ágról bejutott a MAC, így az ifj. Ocskay Gábor JA csapatával játszhatunk a bronzéremért.

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok