Újabb kemény erőpróba vár ránk vasárnap

Rangadó rangadót követ a magyar és az osztrák junior bajnokság idei alapszakaszában. A mieink két, viszonylag könnyebb ellenfél után már két ízben is szembekerültek a Vasas SC csapatával, szeptember 24-én pedig a fehérvári gárda látogat Debrecenbe.

A vendégekkel eddig nagyon futott a szekér; pontveszteség nélkül állnak a hazai pontvadászatban, egy vereséggel a „szomszédok” bajnokságában. Az EBEL juniorban először otthonában szorongatták meg a bivalyerős Znojmo-t, míg a hazai bajnokságban egy hatossal intézték el a Jegesmedvéket. Biztosan hozták a három „kötelező” meccsüket; 7-3 és 9-0 a Győr, 7-0 a Hokiklub (KMH) ellen. (Az utóbb említett találkozók „pontokat érnek” mindkét bajnokságban.) A második EBYSL-meccsükön 5-0-val küldték haza a szintén nem gyenge villach-i együttest.

Az előzményekből világosan kitűnik, hogy fiainknak minden tudására szüksége lesz, ha tartani akarják a tavaly óta mit sem gyengült Fejér-megyei alakulatot. Azonban a debreceni legénység is bebizonyította, hogy többre hivatott annál, amit a közelmúltban nyújtott. Fizikálisan soha nem volt gond a mieinkkel, a koncentrációval inkább, nem is beszélve a gyenge helyzetkihasználásról. A szeptember 14-én lejátszott Znojmo elleni mérkőzés a vereség ellenére is tartalmazta már a változás kétségtelen előjeleit. Csütörtök este a Vasas Jégcentrumban aztán végleg megtört a jég, a debreceni legénység hat góllal terhelte meg a Vasas hálóját, kétgólos győzelmet aratott és visszavágott ellenfelének a hazai pályán elszenvedett vereségért. Ezáltal az oddsok is jelentősen megváltoztak, de még mindig a fehérváriak a debreceni rangadó esélyesei.

A mieink oldalán nagy szükség lesz arra, hogy az elérhető legjobb csapattal lépjünk a jégre, mindenki nagyon fegyelmezett, nagyon koncentrált játékot produkáljon és jusson energia a támadások befejezésére is. Nyilván roppant fontos, hogy a szurkolók továbbra is a csapat mellett álljanak, segítsék, buzdítsák a fiainkat. És az volna csúcs, ha még a hoki istene is velünk lenne…

Debreceni Hoki Klub – Fehérvár AV19
2017.09.24. (vasárnap) 17.30, Debreceni Jégcsarnok

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok