(U 20) Együtt és egymás ellen

Két nap alatt kétszer találkozott a DHK és a DVTK Jegesmedvék junior csapata.

Míg kedd délután a magyar U 20-as bajnokságban egymás ellen mérkőztek a két szomszédvár fiataljai, addig a szerdai EBEL meccsen együttes erővel szálltak szembe a Hokiklub Budapest együttesével.

A keddi mérkőzést a debreceniek kezdték élesebben, az 1. harmadban uralták a játékot, ám a játékrész góltalanul zárult. A 2. harmadban a miskolci csapat hokizott jobban, a DHK sok hibával játszott, eladott korongok gátolták a hatékony építkezést. A 3. játékrész egyértelműen a hajdúságiaké volt, nagy helyzeteket hagytak ki, különösen a harmad elején volt dolga Zakirov kapusnak. Mivel mindkét oldalon tovább tartott azonban a gólcsend, hosszabbítás következett, három a három ellen. A plusz pont sorsa a 62. percben dőlt el, ekkor 2-1-re indultak meg a Jegesmedvék és Dankó értékesítette a helyzetet. A mérkőzés folyamán a debreceni csapat volt az aktívabb, ezt jelzi a 32-22-es kapura lövési mutató is, az egyetlen gólt azonban az ellenfél szerezte.

A találkozó meglehetősen álmos hangulatban zajlott, a játékvezetőknek sem volt túl sok dolga, mindösszesen 4 percnyi büntetést szabtak ki mindkét oldalon. György István edző értékelése szerint ez tipikusan „egy gólos meccs” volt, ahol döntőnek bizonyult, hogy a játékosai számos ziccert hagytak kihasználatlanul. A vezetőedző elmondta: az sem zárható ki, hogy a fiai „túlakarták” a mérkőzést, de mindenképpen csalódott az eredmény miatt, mivel a győzelemmel átvehettük volna a vezetést a magyar bajnokságban.

DVTK Jegesmedvék-Debreceni HK 1-0 hu. (0-0, 0-0, 0-0, 1-0)

 Másnap, szerdán este a másik arcát mutatta a két csapatrész, a tekintetben feltétlenül, hogy ezúttal gólokban gazdag meccset produkáltak.

A találkozó esélyese egyértelműen a hazai csapat volt, bár eleinte ez nem tükröződött a játék képében. Szervezetlenül hokizott a DMS, nem véletlen, hogy a 11. percben vezetéshez jutott a HKB, nagyjából két perccel később pedig egy nagy védelmi hiba után az ex-debreceni Kaiser növelte a vendégek előnyét. A közös csapat játékosai ekkor szembesültek azzal, hogy ezt a meccset akár el is veszíthetik; 17.32-nél Jancsó Dávid használt ki egy emberfóros szituációt, majd 18.48-nál Kuleshov lőtte be Salló átadását.

A második harmad gyors gólváltással indult; 23.35-nél Karda góljával vezetett a DMS, de nem sokáig, egy percen belül Kaiser válaszolt. Ezután viszont már csak DMS-gólok következtek; 30.08-nál Alberth Tibor talált be emberelőnyben, majd hét és fél perccel később Szennyes Csanád növelte a közös csapat előnyét.

A 3-1-re megnyert 2. harmad után a csekély számban megjelent szurkolók további gólokat vártak a kedvencektől, de több találat már nem esett ezen a találkozón. Összességében a közös csapat hozta a „kötelezőt” és biztosan szerezte meg a győzelmet.

DEBMIS Select-Hokiklub Budapest 5-3 (2-2, 3-1, 0-0)

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok