(U 20) Egy ide, egy oda a rájátszásban

A magyar bajnokság 4. helyén végzett junior együttesünk rájátszás mérkőzéseken mérte össze tudását az ötödik KMH csapatával.

Két nyert meccsig tartó párharc azt volt hivatott eldönteni, melyik alakulat lesz az elődöntőben az alapszakasz győztes Vasas-Continental ellenfele. Az első rájátszás mérkőzésre szerdán, a másodikra pénteken került sor.


U 20

DHK-KMH 10-1 (1-0, 7-0, 2-1)


Az 1. harmadban oda-vissza hullámzott a játék, de élesebben, veszélyesebben hokizott a KMH. Ennek ellenére a mieink szerezték meg a vezetést, 07.18-nál Borbát lépett be az ellenfél harmadába, kapura lőtt és a pattogó korong végül a hálóban kötött ki. A gól után a KMH túlélte Pozsár kiállítását, majd a gyengélkedő hazai védőmunkát kihasználva, számos helyzetet alakítottak ki. A védekezés feljavult a játékrész végére, így sikerült kivédekezni Szalóki kiállítását, majd Kuleshov áthúzódó kisbüntetését.

Még tartott az emberhátrányunk, amikor a 2. játékrész elején Jancsó Dávid lépett ki és értékesítette a szólót. Az előnyben bekapott gól frusztrálta az ellenfelet, megzavarodtak és sorozatban 8 perc kiállítást gyűjtöttek össze. A mieinknek minden sikerült, miközben a szerencsével sem álltunk hadilábon. 26.34-nél betalált előbb Szalóki, majd Salló, Márton Koppány és Kuleshov Vlad pedig 2-2 gólt szerzett. A KMH csapatán az sem segített, hogy 26.34-nél kapust cseréltek. A 2. harmad 8-0 arányú vezetésünkkel zárult.

A 3. harmad KMH-s rohamokkal kezdődött, a támadások végül 46.43-nál eredményt hoztak: egy kontra után Komjáti emberhátrányból szépített. A mérkőzés ezután egyre kevésbé szólt a hokiról, a vendégcsapat ismét gyűjtötte a jogos kiállításokat, 10 percnél jártak, amikor 57.34-nél Pozsár csúnyán leütközte Simon Alfonzot, akit letámogattak a pályáról. A KMH játékosa végleges kiállítást kapott. A fölösleges durvaság felpaprikázta a debrecenieket, a mérkőzés végén előbb Szokolov Artyom, majd Márton Koppány is gólt jegyzett, ezzel alakult ki a 10-1-es végeredmény.

A mérkőzés végén György István vezetőedző felhívta a játékosok figyelmét arra, hogy a góljaink egy része szerencsés körülmények között született, a második találkozón ennél lényegesen fegyelmezettebb, jobb játékra lesz szükség a győzelemhez.


KMH-DHK 2-1 (1-1, 1-0, 0-0)


A második mérkőzés nagyjából ugyanúgy kezdődött el, mint az első, annyiban mindenképpen, hogy ismét a mieink szerezték meg a vezetést: 5.53-nál, emberelőnyös helyzetben Papp Zsombor értékesítette Kuleshov átadását. A folytatás azonban már nagyon másként alakult. Nem egészen egy perccel később egyenlített a KMH, majd a 2. harmad elején a vezetést is megszerezték. Ezáltal ki is alakult a végeredmény, mivel ezen a délutánon semmi sem sikerült a mieinknek; összesen 18 percet játszottunk emberfórban, 56 alkalommal lőttünk kapura, de mindösszesen egyszer tudtunk betalálni.

György István edző értékelése szerint nem álltunk bele megfelelően a mérkőzésbe, nem voltunk eléggé élesek, a játékunkból hiányzott a tűz. Emiatt nem voltak igazán komoly helyzeteink, nem tudtuk feltörni a KMH védekezését. A 3. harmadban próbált megújulni a csapat, de akkor már késő volt. Az összes gond egy eredőre vezethető vissza: nem dolgoztunk meg eléggé a sikerért. A harmadik meccs fog tehát dönteni!

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok