Szorosabb is lehetett volna

A magyar U 20-as bajnokság 3. helyéért mérkőzik ezekben a napokban a DHK junior csapata. A négy győztes meccsig tartó párbaj első összecsapására március 8-án Fehérváron került sor.

György István csapata sajnos a már szokásosnak nevezhető, igencsak foghíjas kerettel érkezett a találkozóra, ami konkrétan 13 mezőnyjátékost jelent. Így a DHK két és fél sornyi játékosa került szembe a hazaiak három és fél sorával és ez bizony komoly hátrány volt a hajdúságiakra nézve.

A meccs kezdetén a fehérváriak keményen nekiugrottak a mieinknek és a 12. percben Kiss Patrik és Rokaly Szilárd góljaival már 2-0-ra vezettek. A második gólt ráadásul emberhátrányos szituációban szerezték. A debreceni alakulatnak is voltak lehetőségei, ám ezek rendre kimaradtak.

A 2. játékrészben a játék képe keveset változott, továbbra is a hazai csapat játszott fölényben, a kaput eltaláló lövések aránya 20-5 volt a javukra. Nem véletlen, hogy a 2. harmad végére a házigazdák 4 gólos előnyre tettek szert. 39.13-nál Tamássy Krisztián csúnyán a palánkra lökte ellenfelét, akinek eltört az orrcsontja, a debreceni játékos viszont 5+20 percet kapott. Néhány másodperccel később Jaroslavov is kiült; kettős emberhátrányban fejeztük be ezt a harmadot.

40.11-nél Salló Barna szépített, a hazaiak viszont a kettős fórjukat nem tudták kihasználni. Jelentősen megváltozott a játék képe; visszavett, némelyek szerint elfáradt a Fehérvár, a mieink pedig számos helyzetet alakítottak ki. Bár a lövési statisztika szerint maradt a hazai fölény; a debreceni játékosok közül Kuleshov előtt kétszer, Jaroslavov és Salló előtt pedig egyszer-egyszer adódott szóló lehetőség. A helyzeteinket sajnos nem sikerült gólra váltani, így biztosan nyert a hazai gárda.

György István edző értékelése szerint csapata jól védekezett, viszont a játékosai a gólszerzéssel hadilábon álltak. Az is igaz, hogy mindössze 15 alkalommal találták el a fehérvári kaput. Nagy Péter kiváló formában védett, az 52 hazai lövésből összesen 48-at hárított, ő tartotta meccsben a csapatát. Március 11-én, szombaton erősebb kerettel állunk fel a második találkozóra és reméljük, több sikerrel vesszük az újabb akadályt!

ifj. Ocskay Gábor JA-Debreceni HK 4-1 (2-0, 2-0, 0-1) – 1-0

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok