Szerdán is jól ment a játék

U 16 A csapatunk szerdán este a MAC B- együttesével vívott középszakasz mérkőzést a Kisstadionban.

Az alapszakasz során a mieink a Kelet B- csoport 2. helyén végeztek, a fővárosiak eggyel mögöttünk, de csak a gólkülönbség döntött a debreceni alakulat javára.

Oda-vissza játékkal kezdődött a mérkőzés, a mieink Budapestre is „áthozták” a hétvégi jó formájukat. A harmad elején egymás után két MAC-játékos is a kiállítás sorsára jutott, de a vendégjátékosok ezzel nem tudtak mit kezdeni. 10.58-kor a MAC kapott egy technikai kisbüntetést, ezt viszont már kihasználták a mieink, a gólt Micskei szerezte. 18.23-nál Urbánra ráfújtak 2+10 percet palánkra lökésért, az eredmény azonban nem változott. A harmadban a debreceni alakulat volt aktívabb, kétszer annyit lőttünk kapura, mint ellenfelünk.

A 2. játékrész kezdetén Aranyosnak könyveltek el egy 10 perces fegyelmit, majd a 31. percben kaptunk egy két perces kisbüntetést is, de sikerrel tartottuk az egygólos előnyünket. A 34. percben viszont emberfórba kerültünk, ezt Micskei átadásából Terdik Csanád váltotta gólra.

A 3. harmadban főleg a mezőnyben folyt a küzdelem, mindkét oldalon sorjáztak a kiállítások, a vendégek zsinórban háromszor, a hazaiak kétszer kerültek hátrányba, sőt, a lefújás után még Szeferinkin is kapott egy 10 perces fegyelmi büntetést.

Bár a 3. harmadból hiányzott a játék sava-borsa, a gól, a vezetésünk birtokában ezt el tudtuk viselni. A mieink ott folytatták, ahol vasárnap hazai jégen abbahagyták és kapott gól nélkül hozták le ezt a találkozót is. Petruska Olivér 26 lövést hárítva ért el „shut out”-ot.

OKOS CSANÁD vezetőedző rövid értékelést adott a mérkőzésről.

„Jól kezdtük a mérkőzést, a vasárnapi meccs tempójában hokiztunk. Elég sok kiállítást kaptunk, de szerencsére ezek nem változtatták meg a játék képét. Előfordult néhány rövidzárlat, bent ragadtunk a harmadban, viszont a védekezésben jól tudtuk tartani magunkat. Sajnos a 3. játékrészben egy ütközés nyomán Dorogi térdsérülést szenvedett és nem tudta folytatni a játékot. Mielőbbi gyógyulást kívánok neki, várjuk vissza a jégre!  A védekező játékosok mellett kiemelném a kapusunk, Petruska Olivér teljesítményét, aki – úgy, mint vasárnap Végh Dani - kapott gól nélkül hozta le a találkozót. Összességében kiélezett és végig izgalmas mérkőzést játszottunk.”

MAC B - Debreceni HK A  0-2 (0-1, 0-1, 0-0)
Gólszerzők:
Micskei Á. és Terdik Cs.

Címkék

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok