Rövidesen indul a CJHL

Augusztus 24-én kezdődnek el a szlovák bázisú Carpathian Junior Hockey League (CJHL) harmadik kiírásának küzdelmei.

A 2018-19-es sorozatban két korcsoportban rendeznek mérkőzéseket, az U 19-es csapatok a „Medvék”, az U 15-ös együttesek a „Sasok” divíziójában vitézkednek.

Egyesületünk az U 15-ös korcsoportba nyújtotta be a jelentkezését, ahová a mieink mellett még 11 nevezés érkezett. A „Sasokat” két hatos csoportba osztották be a szervezők; a piros csoportba két ukrán, egy-egy szlovák, lengyel, lett és szerb együttes kapott besorolást. A kékek csoportját a mieink és a szlovák, ukrán, valamint román csapatok mellett két lengyel gárda alkotja. Összességében tehát 7 ország 12 korosztályos csapata vesz részt a „Sasok” divízió meccsein, közöttük néhány újonc; a lett HC Ogre Juniors és a szerb HK Partizan Belehrad (Beograd) csapataival nem találkozhattunk még ebben a korosztályban, hasonlóan a Podhale Nowy Targ, a Select Poland és az ukrán Legion Kalus együtteseihez.

A végeredmény az elmúlt évekhez hasonlóan ezúttal is négy forduló összesített eredménye alapján alakul ki. Az 2018-19-es kiírás első fordulóját augusztus 24-26-a között Tőketerebesen (Trebisov) rendezik meg. A tornasorozat szervezőitől a lebonyolítás rendjével kapcsolatos további információ még nem érkezett.

A „Sasok” divízió kék csoportjában a következő együttesek küzdenek meg egymással:

- MŠKM Trebišov / SVK
- STS UKS Niedzwiadki MOSiR Sanok / POL
- Debreceni Hoki Klub / HUN
- Gladiators Dunarea Galati / ROU
- Select Poland / POL
- HC Legion Kaluš / UKR

Az elmúlt szezonban a DHK U 16-os gárdája ezüstérmes pozícióban zárta a tornasorozatot, míg 2016-17-ben a Debrecen-Miskolc vegyes csapata a 4. helyen végzett. Az idén megtippelni sem igazán lehet a várható eredményeket, mivel nincs információnk a versenytársak játékerejéről.

Okos Csanád, az U 15-ös csapatunk edzője is érhető óvatossággal fogalmazott. Elmondta, hogy július 31-e óta dolgozik együtt a csapattal és elégedett az első napok teljesítményével, hozzáállásával. Reményét fejezte ki, hogy ez a morális tartás lesz jellemző a szezon egészére. „Nehéz célokat megfogalmazni, hiszen alig pár napja dolgozunk együtt a korosztállyal. Bár az ellenfelek erősek, bízom abban, hogy helytállunk a közelgő CJHL- tornán. Mindez kiváló felkészülési lehetőséget kínál a hazai bajnokságra, amire nagy szükségünk van, hiszen szeptember 1-2-án már selejtezőt játszunk Miskolcon. Célunk az, hogy bejussunk az A- csoportba és minden egyes játékosunk a szívét-lelkét adja a csapatáért a pályán.”

Együttesünk CJHL-kerete jelen pillanatban a következő:
Kapusok: Petruska Olivér, Végh Dániel
Hátvédek: Szigeti Tibor, Terdik Csanád, Urbán Ákos, Zilahi Zsombor, Péter Lőrinc, Váraljai Bence
Csatárok: Aranyos Attila, Fehér Zalán, Fodor András, Kovács Balázs, Szeferinkin Philip, Széles Kálmán, Váraljai Ádám, Biró-Dobi Benedek, Novák Benedek, Agárdi Vilmos

Címkék

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok