Rossz előjelek, jó meccs, győzelem

Igencsak baljós előjelekkel készülődött junior csapatunk a szerda délutáni, KMH elleni mérkőzésére. Együttesünkből - némi túlzással- egy fél csapatra való játékos hiányzott.

Papp Zsombor és Artyom Szokolov még mindig az Okanagan elleni összecsapás következményeivel bajlódott, Kiss Tamás eltiltás miatt nem léphetett a jégre, Jaroslavov pedig a légiós/túlkoros korlátozás okán. Gönczi Lajos megbetegedett, Darabos Krisztofer bekötött kézzel vállalta a meccset. És akkor még nem is említettük Markov Andrei-t, aki pár napja az SZKA Szentpétervárhoz távozott. Volt tehát gondja bőven Máthé Csaba vezetőedzőnek, ám ő egy percre sem vesztette el az optimizmusát.

Jó iramú, változatos hokival indult a mérkőzés, mind a két együttes nyílt sisakos játékot produkált. 01.20-nál történt az első kiállítás, a KMH-ból Marosi szállt ki magas bottal való játékért. Az előnyben vehemensen rohamoztak a mieink, közben szólót vittek a vendégek, Nagy Péter azonban a helyén volt. 08.25-nél Szigetit ültették le 2 percre; az emberhátrány második percében Kuleshov lépett ki, de mellé durrantotta a pakkot. 10.54-nél Kozma is kiszállt bottal akasztás miatt, ám a fővárosi csapat nem tudta a fórt gólra váltani. 13.36-nál Rácz Kristóf verekedett meg a korongért, kiosztott egy pár kötényt, az átadására a hosszú oldalon Filep érkezett pontosan és laposan a KMH kapujába lőtt. Kevéssel a vezetés megszerzése után korongot vesztettünk, létszámfölényben indult meg a KMH, de Nagy Péter ismét biztosan hárított. 15.50-nél megint emberelőnybe kerültünk, Bánt állították ki akadályozás miatt. A támadások közepette újra elvesztettük a játékszert, amit újabb KMH-s szóló és újabb Nagy Péter-hárítás követett. Az 1. harmad végeredménye többé-kevésbé megfelelt a játék képének.

A 2. harmad elején támadásba ment át a vendégcsapat, egyenlíteniük azonban nem sikerült. Mintegy négy perccel a harmad kezdete után erősen megnyomtunk egy cserét; 3 az 1-re támadtuk a KMH kapuját, a helyzet azonban kimaradt. Támadó hokit játszott mindkét együttes, de az összjátékba számos hiba csúszott. 26.45-nél Varga Tamás vitte be a pakkot a vendégek harmadába, Filephez játszott, a termetes csatár átadását Rácz Kristóf fonákkal rántotta fel a vinklibe. A 10. percben a kapujához szegeztük a KMH-t, számos nagy lehetőséget dolgoztunk ki, Darabos gyors egymásutánban háromszor bombázott kapura, de Bors hálóját nem tudtuk megrezgetni. Aztán újra a fővárosaik percei következtek, Nagy Péter nevéhez méltóan nagyokat fogott, és tovább őrizte a góltalanságát.

Két perccel a 3. játékrész kezdete után Kozma-Filep-Rácz volt a korong útja, az utolsó passz azonban egy cseppet célt tévesztett. 43.31-nél Kuleshov adott középre, Lányinak nagyon elsült a keze: a harmad közepéről óriási gólt ragasztott a felső sarokba! 46.25-nél Salló üresben lépett ki, de a kapusba lőtte a korongot, az ellenakcióból pedig Horváth révén szépített a vendég alakulat. Kevéssel ezután Kuleshov tört ki, Bors kapus eszén azonban nem tudott túljárni. Két perc múltán Lányi előtt maradt ki nagy helyzet, majd késleltetett kiállítás következett a vendégek oldalán, ám a mieink megelégedtek a biztonsági játékkal. 52.08-nál Kuleshov kapott két percet gáncsolásért, de a KMH nem tudta a fórt gólra váltani. 57.13-nál Borbát Norbert ült ki bottal akasztásért, a vendégek pedig megpróbálták megnyomni a meccs végét. 57.25-nél lehozták a kapust, időt is kértek, miközben a mieink legalább ötször célozták meg az üres kaput, az eredmény azonban már nem módosult.

Máthé Csaba vezetőedző jó kedvűen értékelte a találkozót. „Győztünk, megvan a három pont, a nagyon fontos három pont. A meccs elején észleltük, hogy az ellenfél nem a legerősebb keretével érkezett, nálunk is rengeteg volt a hiányzó, ebből a helyzetből aztán egészen jó kis mérkőzés kerekedett. Oda-vissza mentek a támadások, szerencsére mi szereztük az első gólt. A 2. játékrészben is a mieink voltak a pontosabbak, így növelni tudtuk az előnyünket. A 3. harmadban az ellenfelünk talált egy gólt, ezután úgy döntöttünk, hogy a biztonságos védekezés a legfontosabb, amit sikerült is megvalósítani.”

Debreceni HK-KMH 3-1 (1-0, 1-0, 1-1)
Gólszerzők:
Filep, Rácz Kr., Lányi, illetve Horváth B.

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok