Nem sikerült egyenlíteni

Csütörtökön este játszotta le az újabb kvalifikációs mérkőzését a mieink junior együttese, ellenfelük a Hokiklub/DVTK közös csapata volt.

Legutóbbi mérkőzésükön végig fej-fej mellett haladtak a küzdő felek, míg végül a mieink hosszabbításban hozták haza a két pontot idegenből.

A debreceniek számára nem indult túl jól a mérkőzés, az 5. percben Kövesi góljával vezetést szerzett az ellenfél. 09.41-nél sikerült az egyenlítés, Rácz Kristóf átadásából Yakimchuk volt eredményes. 17.54-nél Kriukov-ot állították bottal lökésért, alig több, mint 20 másodperccel később azonban Rácz Kristóf vitt szólót, góljával emberhátrányban vettük át a vezetést.

A 2. játékrész során jórészt kiegyenlített volt a játék, 37.40-nél viszont Kövesi egyéni akciója révén egalizálta az állást a vegyes csapat. A harmad hátralévő részében további találat egyik oldalon sem esett, a mieinknek egy, a vendégeknek két emberelőnyt nem sikerült gólra váltani.

A 3. harmad legelején újra megszereztük a vezetést, formás Rácz-Bartók akció végén Nagy Zalán volt eredményes. Sajnos az előny nem sokáig tartott, 46.19-nél Kabai megint visszaállította az egyenlő állást, 50.15-nél pedig Veres góljával már a HBS vezetett. 53.00-nál Kabait állították ki, 53.26-nál Veres is kiült, de a kecsegtető helyzetet nem tudtuk kihasználni. A debreceni szakvezetés kockáztatásra kényszerült, 57.51-nél lehozták Ambrus Leventét a kapuból. A húzás ezúttal nem jött be, 58.50-nél Kövesi üres kapus góllal biztosította be a HBS győzelmét.

46 percig nálunk volt a vezetés ezen a mérkőzésen, az utolsó 10 perc azonban az ellenfélé volt, akik ezzel megközelítették a mieinket az EBYSL kvalifikációs tabelláján.  A HBS szombaton hazai pályán meccsel az EAS csapata ellen, míg a mi juniorjaink  vasárnap a csoportot vezető MAC együttesét fogadják, ami igen nehéz feladatnak ígérkezik.

JAN BYLESJÖ vezetőedző is elmondta a véleményét a találkozóról:

„Számos játékosunk egyénileg jó meccset játszott, különösen a kapusunk, Ambrus Levente, de nehéznek bizonyult, hogy 5 percnél hosszabb ideig csapatként működjünk. Sok helyzetet túlkomplikáltunk, éles helyzetekben gyakran hoztunk rossz döntéseket és túl sokat hibáztunk ahhoz, hogy nyerni tudjunk egy ilyen találkozón.”

Debreceni HK – Hokiklub/DVTK Select 3-5 (2-1, 0-1, 1-3)
Gólszerzők:
Yakimchuk, Rácz Kr. és Nagy Zalán, illetve Kövesi (3), Kabai és Veres

Címkék

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok