Nehezen bár, de hoztuk a kötelezőt

Szombaton délután a DHK U 14 C csapata lejátszotta első helyosztó mérkőzését a C-csoport 4. helyéért. A mieink a Szekszárdi Jégmadarak és a Szigeti Bikák együtteseivel mérik össze az erejüket, a soros ellenfeleink ezúttal a Bikák voltak.

Az 1. harmad során a mezőnyben jobbára kiegyenlített volt a játék. A vezetést a játékrész utolsó percében, Szűcs Martin találatával szerezték meg a mieink. A 2. harmadban egyre-másra születtek a debreceni gólok; Juhász és Majoros is betaláltak, Szűcs Martin pedig két újabb gólt jegyzett, a másodikat emberhátrányos szituációból. A periódus közepe táján kétszer is beköszöntek a Bikák, de ez csak a szépítéshez volt elegendő; 5-2-es vendégvezetéssel ért véget a harmad. A 3. etap elején a hazaiak egy emberhátrányos találattal nyitottak, de ezt követően már csak a mieink voltak eredményesek. Szűcs Martin két gólt szerzett emberelőnyben, rajta kívül Tóth és Romhán is megzörgették a szigetlakók hálóját. A mérkőzést végül 6 gólos különbséggel nyerték meg a debreceniek.

A találkozót hatékony támadó játékuknak köszönhetően megérdemelten nyerték meg a mieink. A helyosztók első játéknapján a szekszárdiak 9-3 arányban legyőzték a Bikákat, így gyanítható, hogy velük szemben nehezebb feladat vár a hajdúsági együttesre február 16-án. Az első helyosztó meccs történéseit SALÁNKI ATTILA vezetőedző értékelte:

„Sajnos nem úgy indult a meccs, ahogyan azt vártam, csak az 1. harmad végén tudtunk betalálni. Senki nem tartotta a helyét, csapatjáték szinte nem is volt, csak egyéni akciókkal veszélyeztettük az ellenfél kapuját. Gyenge játékot mutattunk a 2. harmadban is, végig meccsben tartottuk a Szigeti Bikákat. Végül sikerült 6 gólos különbséggel nyernünk, köszönhetően Szűcs Martin agilis játékának és vélhetően a 12 játékossal felálló ellenfél is elfáradt az utolsó játékrészre.”

Szigeti Bikák – Debreceni HK C 3-9 (0-1, 2-4, 1-4)
Gólszerzők:
Vásárhelyi(2) és Kovács L., illetve Szűcs M.(5), Juhász, Majoros, Tóth Á. és Romhán

Címkék

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok