Nehéz hétvégén vagyunk túl

Alig több, mint egy nappal a Győri ETO elleni bravúros győzelem után junior csapatunk St. Pöltenben lépett pályára.

A mezőnyjátékosok száma szombathoz képest nem növekedett, így eleve hátrányos helyzetből indítottuk a találkozót a jó erőkből álló Okanagannal szemben. Máthé Csaba a győri meccset követően úgy nyilatkozott a vasárnapi összecsapásról, hogy „amíg bírjuk, megyünk előre!” Az erőviszonyokat reálisan értékelve gyanítható volt, hogy nehezen bírjuk majd erővel a mérkőzés végéig.

A várakozásnak megfelelően a hazai támadók és a debreceni védők nagy csatáját hozta az első harmad. A mieink önfeláldozóan és fegyelmezetten romboltak, egyedül Nagy Zalán kapott egy 2 perces kisbüntetést az 5. percben. A kaput eltaláló lövések száma (14-7) az Okanagan fölényéről tanúskodik, ám a játékrész gól nélküli döntetlennel zárult.

Nem a legjobban indult számunkra a 2. harmad; 20.53-nál Tröthan szerzett vezetést a St. Pölten csapatának. 21.09-nél Filep került a büntetőpadra, de a hátrány sikerrel védekeztük ki. A 31. percben Tröthan gáncsolt, ezzel két percre kivonta magát a forgalomból, a fórt pedig jól használták ki a mieink. 32.03-nál Darabos átadásából Szokolov betalált, - kiegyenlítettünk! Ebben a játékrészben csatáraink előtt több kecsegtető lehetőség is adódott, azonban a helyzetek kimaradtak. A harmad végén még mindig döntetlent mutatott az eredményjelző, bár a kapura lövések terén nőtt (22-10) az Okanagan fölénye.

A 3. harmadban továbbra is jól védekezett, ügyesen hokizott a debreceni legénység, kiegyenlítettebbé vált a játék. A 48. percben a hazaiaktól Ilencik-et küldték ki, de csak egyet tudtunk szusszantani, mert pár másodperccel később Jaroslavov-ot is kiszórták. 52.14-nél 2 az 1-re vezetett támadást az Okanagan, a második kipattanót Zeldich értékesítette és a mieinknek nem maradt már energiája az egyenlítésre.

Az elszánt és jó védekezésnek köszönhetően a minimális, egy gólos hazai győzelemmel fejeződött be a mérkőzés. A debreceni kapuban ezúttal Nagy Péter nyújtott emlékezetes produkciót, 95,9 %-os hatékonysággal védett, 49 lövésből 47-et hárított, míg a mi játékosaink 29 alkalommal találták el az Okanagan kapuját.

A mérkőzés után Máthé Csaba vezetőedző elmondta, hogy teljes mértékben elégedett a látottakkal, a csapat remekül küzdött, ügyesen hokizott. „Eleve tisztában voltunk azzal, hogy a hazai gárda jobb játékerőt képvisel a mieinknél, nem meglepő, hogy erősen nyomtak, sokat lőttek kapura. Ennek ellenére sem vallottunk szégyent, sőt – tekintettel a csekély létszámra - a maximumot hoztuk ki ebből a hétvégéből. Szereztünk 3 pontot, lőttünk 6 gólt és csak 3-at kaptunk. Már nagyon várom, várjuk a szerdai, debreceni visszavágót, remélem, hogy azon a meccsen a sérültjeink nagy része visszatér a csapatba!”

Okanagan HE-Debreceni Hoki Klub 2-1 (0-0, 1-1, 1-0)
Gólszerzők:
Tröthan és Zeldich, illetve Szokolov

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok