Négy pont három meccsről

Négy nap alatt három EBEL mérkőzést játszott az elmúlt hét végén a DMS junior csapata. Csütörtökön Fehérváron vendégeskedtek, szombaton-és vasárnap pedig az Okanagan HE csapatát fogadták, előbb Debrecenben, azután Miskolcon.

Jól kezdődött a menetelés, még jobban folytatódott, a végére azonban elfogytak a fiúk.

EREDMÉNYEK

EBYSL (U 20)

Fehérvár AV 19-DEBMIS Select 4-3 bü (0-0, 2-2, 1-1, 0-0, 1-0)


A B csoport 2. helyén álló fehérvári együttes már a mérkőzés kezdetén nekiugrott a mieinknek. Nagy erővel támadtak, a DMS 9 lövésével szemben 18 alkalommal kísérleteztek, Zakirov kapus azonban mindent hárított. A 2. harmadban maradt a hazaiak fölénye, akik a 28. percben Búzás góljával a vezetést is megszerezték, de Jancsó révén két percen belül válaszolt a közös csapat. A 3. játékrészben tovább folytatódott a nagy küzdelem. 38.22-nél Kuleshov a mieinket jutatta előnyhöz, de Mazzag villámgyorsan egalizált. Az 52. percben Császár góljával ismét a Fehérvár oldalán volt az előny, a szívósan küzdő DMS azonban újra visszajött a meccsbe, 57.54-nél Darabos talált be. Mivel döntetlen állással zárult a hosszabbítás is, a büntetőlövések döntöttek, a Fehérvár javára.

Kiváló játékkal, jó védekezéssel megérdemelten szerzett pontot a DMS ezen a mérkőzésen, csapatunkat csak egy hajszál választotta el a még nagyobb meglepetéstől. A nap embere egyértelműen Zakirov kapus volt, aki 92,3 %-os hatékonysággal védett, összesen 48 lövést hatástalanított.DEBMIS Select-Okanagan HE 3-2 (1-0, 1-0, 1-2)


Nyílt sisakos, jó iramú játékkal kezdődött a találkozó, a mieink felvették a kesztyűt és tartották a gyorsabb, jól kombináló ellenfelet. Az első percben máris kialakult egy helyzet, Popkov lőtt a kék vonalról, volt kipattanó, de eltakarították a vendégvédők. A 2. percben, egy rossz átadást követően Nagy Péter két szép védéssel jelentkezett be, majd szólót hárított. 03.33-nál Magyar Balázs kapott 2 percet, de a hátrányt sikerült kivédekeznie a mieinknek. 07.41-nél megszereztük a vezetést, egy buli után hátracsorgó korongot szúrtunk rá a kékről, a pakk Bernáth ütőjéről pattant a hálóba. Két perccel később nagy szerencsénk volt, üres kapus helyzetet hagytak ki a szent pölteniek. A 13. percben emberelőnybe kerültünk, de alig tudtunk felállni, a vendégek a harmadunkban tartották a korongot.

A 2. harmad DMS találattal kezdődött, Kuleshov lőtte be a kapu előtti tömörülésbe a pakkot, ami (valószínűleg) egy korcsolyáról a hálóba vágódott. A folytatásban Marek Zsolt játékvezető keze megsérült, ápolás miatt állt a játék. 21.41-nél páros kiállítás következett; Darabos Krisztofer gáncsolásért, Bartashevich színészkedésért került a büntetőpadra. Ezután a vendégek percei jöttek; előbb kihagytak egy üres kapus helyzetet, majd Nagy Péternek kellett percenként bravúrokat bemutatnia. A játékrész közepétől hol az egyik, hol a másik kapu előtt alakult ki veszélyes helyzet. A gyorsabban korcsolyázó Okanagan egyre másra alakította ki a helyzeteket, amelyek azonban vagy kimaradtak, vagy Nagy Péter hárított remek érzékkel. 39.35-nél Bernáth Milán akaszkodott össze Tröthan-al, mindkét fél 2+2 percet kapott. A harmadban nagy fölényt harcolt ki az ellenfél (9-22 volt a kapura lövési mutató), de 2 góllal a mieink vezettek.

A 3. játékrészben tovább nyomtak a vendégek, a DMS inkább kontrákra rendezkedett be. Nagy Péter pedig változatlanul nagy formában védett, a harmad 8. percében újabb szólót fogott. 48.01-nél egy kapu előtti kavarodás nyomán szépített az Okanagan, Stambolidis átadását Müller Felix kotorta be közelről. A gól után Szennyes Csanádot kivitték 2 percre, a hátrányt azonban – Nagy Péter vezetésével – kibekkelték a mieink és veszélyesebbek voltunk támadásban is. 56.16-nál a csapat elveszítette Szokolov Artyomot, 10 perc fegyelmi büntetést kapott. A harmad legvégén sűrűsödtek az események; 58.24-nél 3-1-re indultak meg szent pölteniek, végül Stambolidis egyenlített. A nézők szeme előtt már a hosszabbítás rémképe lebegett, amikor újra megszereztük a vezetést; 59.04-nél Márton Koppány játszotta vissza a pakkot a kapu mögül, Molnár Máté pedig értékesítette a helyzetet. 43,3 másodperccel a meccs vége előtt az Okanagan időt kért és lehozták a kapusát is. A mieinknek még volt lehetősége üres kapus gólt szerezni, de az eredmény változatlan maradt.

A DMS - a szerencsét sem nélkülözve - nagyon értékes győzelmet aratott a felkészült, stílusos, gyors hokit játszó Okanagan-al szemben. A nap embere ismét egy hálóőr, Nagy Péter lett, aki 95,7%-os hatékonysággal védett, de valamennyi játékosunk akarása, fegyelmezett, jó játéka is dicséretet érdemel.


DEBMIS Select-Okanagan HE 2-9 (2-1, 0-3, 0-5)


A győzelem másnapján Miskolcon újra megmérkőzött egymással a két csapat, ám ez sajnos, már kevéssé hasonlított az első találkozóhoz. A meccs kezdetén tartotta magát a DMS. A vezetést ugyan az 5. percben az Okanagan szerezte meg, de két perccel később Márton Koppány emberfórból egyenlített, sőt újabb két perc múlva Albert Tibor gólja már a vezetést jelentette. Az első játékrész után a mieink nem bírták tovább erővel, a vendégek egyre nyomasztóbb fölénybe kerültek és a hátralévő két harmadban már csak ők szereztek gólokat. Nagy Péter gyakran került kiszolgáltatott helyzetbe, de így is 43 lövést hárított. Bár az nyilvánvaló volt, hogy az Okanagan még egyszer nem fogja úgy elszórni a helyzeteit, ahogyan azt szombaton tette, a gólkülönbség túlzottnak tűnik, de sajnálatos módon megfelel a játék képének.

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok