Négy gól itt, bunyó ott

Egyértelmű győzelmi esélyekkel vágtak neki juniorjaink a hétközi, budapesti mérkőzésüknek.

Az előjelek kedvező képet mutattak, a hazai drukkerek azonban joggal aggódhattak az ellenfél miatt; a Pesterzsébeti HC játékosai évek óta a túlontúl kemény, gyakran a durvaságba átcsapó „játékstílusukról” híresek. Sajnos a szerdai találkozó az aggódókat igazolta.

Az első találatunkra egy percet sem kellett várnunk: Filep értékesítette Jaroslavov átadását, majd Rácz Kristóf egyéni akció végén megduplázta a vendégcsapat előnyét. Öt perccel az 1. játékrész vége előtt Szokolov találatával már három góllal vezettek a mieink. A debreceni együttes nagy fölényben játszott, a kapura lövések terén 16-5-el zártuk a harmadot. Az erzsébetieknek csak szórványos ellenakciókra futotta az erejéből, viszont gyorsan ízelítőt adtak kíméletlen harcmodorukból. Ezt főleg Kuleshov bánta, a debreceni támadót durván leütközték, nem tudta folytatni a mérkőzést.

A 2. harmadban végig a vendégcsapat akarata érvényesült, gól azonban csak az utolsó percben született; Szokolov passzából Salló volt eredményes. A debreceni fölényt jól szemlélteti a 16-4-es kapura lövési mutató, ami 16-4 volt a javunkra.

A 3. harmadban Jason Morgan legénysége már elsősorban arra koncentrált, hogy elkerüljék a komolyabb sérüléseket, de sajnos ez nem igazán sikerült. A hazaiak továbbra is durvaságok sorát produkálták, ennek tápot adott az elnéző játékvezetői felfogás, de a pesterzsébeti vezetők sem fogták vissza a játékosaikat. Előbb Borbát kapott egy ütést a kezére, majd Jaroslavov sérült meg. A játékrész végén Szokolov-ot kaszálták le, a pályán verekedés kezdődött, amibe beszállt Darabos és Nagy Zalán is. Mindketten végleges fegyelmi büntetést kaptak, sovány vigasz, hogy a kezdeményező, Karácsony Dániel is végleg kiszállt a játékból.

A mérkőzés sorsa egy percig sem volt kérdéses, ezért különösen érthetetlen, mi szükség volt hazai részről a folyamatos keménykedésre. Borbát és Kuleshov egyaránt a kórházban kezdte a csütörtöki programját, nagy kérdés, pályára léphetnek-e vasárnap, a Vasas ellen.

Pesterzsébeti HC-Debreceni Hoki Klub 0-4 (0-3, 0-1, 0-0)
​2017.09.06. 15.30, Pesterzsébeti Jégcsarnok

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok