Még van egy esély

Február utolsó napján játszotta le első rájátszás mérkőzését a DHK junior csapata az UTE együttese ellen. A két mérkőzésig tartó párviadal hivatott eldönteni, melyik együttes kerül az elődöntőbe, ahol a Fehérvár és a Market-Vasas várja az ellenfelet.

Minthogy két, nagyjából azonos képességű társaság összecsapásáról volt szó, a találkozó kiélezett küzdelmet, szoros csatát ígért. A mieink oldalán hosszú kihagyás után újra csatasorba állt Kiss Tamás, Varga Tamás is felépült, nem így Salló Barna és a legutóbbi meccsen megsérült Nagy Zalán. A debreceni öltözőben jó volt a hangulat, a játékosok elszántan készülődtek a megmérettetésre.

A találkozó kezdetén kemény, lendületes hokit láthatott a közönség. A mieink enyhe fölényben játszottak és jól szűrték meg az újpesti támadásokat. Az 5. percben Filep cselezte be magát a lilák kapujának előterébe, az utolsó pillanatban azonban tisztáztak a vendégek védői. 06.48-nál váratlanul vezetéshez jutottak a lilák, egy buli után Barta talált be a debreceniek kapujába. 09.07-nél Kuleshov kapott két percet gáncsolásért, az emberhátrányt azonban sikerült kivédekezni. Mintegy 4 perccel később Borbát lépett ki egy hajszálpontos átadással, de a végén a kapust találta telibe. A kontrából az újpestiek veszélyeztettek, Gönczi azonban hárította a szólót. Röviddel később Kuleshov bolondította meg a vendégvédőket, de a lövése, majd az ismétlés is, kipattant Márkus Leventéről. 16.46-nál emberfórba kerültünk, Szabó Zsoltot állították ki, 17.51-nél Rácz Kristóf és Pokornyi is a büntetőpadra került egy összecsapás nyomán. Az előnyben nyomott a hazai csapat, ám a fölényünk meddőnek bizonyult. A harmad legvégén Szalma került a jégre, a mieink részéről viszont Kriukov 2+10 percet kapott térdhasználat miatt.

A 2. játékrész elején emberelőnyben hokizott az UTE, de hiába támadtak, a debreceni csapat jól védekezett. A harmad 4. percében Kuleshov kapott egy remek átadást, a kapus előtt is elhúzta a pakkot, de végül nem tudott betalálni. Röviddel később Filep félfordulattal leadott lövése halt el az újpesti hálóőr kesztyűjében. 26.33-nál Gáspár került a büntetőpadra játékkésleltetésért, 27.59-nél Csatádi is a kiállítás sorsára jutott. Sajnos sem a dupla, sem a szimpla fórban nem működött az emberelőnyös játékunk, az ellenfél pedig – ahogyan az lenni szokott – gyorsan büntetett: 31.33-nál Szalma maradt szabadon és megszerezte a lila-fehérek második gólját. 34.41-nél Kozmát állították ki, majd 36.37-nél Zsigmond Bence takarásból leadott lövéssel tovább növelte a vendégek előnyét. Néhány másodperccel később Gálost szórták ki, de harmadjára sem tudtunk élni a kínálkozó lehetőséggel.

A 3. harmad elején támadólag léptek fel a mieink, de a gólínség tovább tartott. 44.30-nál Szigeti és Kovács különbözött össze, mindketten a büntetőpadra kerültek. Alig több, mint egy perccel később Jaroslavov lépett ki, kapura lőtt, ismételt, de sajnos ez a helyzet is kimaradt. 48.28-nál Szalma szabálytalanságát jutalmazták 2 perccel a játékvezetők. Az előnyben hevesen támadott a hazai alakulat, kimaradt egy üres kapus lehetőség, majd Kuleshov találta el a vasat, a pakk azonban kifelé perdült. 51.26-nál egy élesen belőtt korongba Páterka ért bele, - úgy tűnt ezen az estén minden összejön a vendégcsapatnak. Két perccel később Márton Koppány szlalomozott a vendégek harmadában és remekbe szabott gólt ragasztott a felső sarokba. 54.32-nél Szokolovot állították ki, majd alighogy kiegészültünk, Kuleshov következett. A hátrányban Márton Koppány lépett ki, az újpesti védők a jégre vitték - büntetőlövés következett, de a rávezetést a sértett nem tudta gólra váltani. 57.03-nál még egyszer emberfórba kerültünk, ám kimaradt ez is, mint az előzőek. Nem lehetett nem észrevenni, hogy a mérkőzés végéhez közeledve az újpesti játékosok egyre gyakrabban provokálják a hazai játékosokat, jó ideig aligha lesznek a közönség kedvencei Debrecenben.

A debreceni legénység keményen végighajtotta a mérkőzést, a küzdelemre nem lehetett panasz. Emberelőnyben azonban nem tudtunk maradandót alkotni, hat lehetőségünkből egyet sem sikerült kihasználni. A visszavágásra pénteken este, Újpesten lesz lehetőség, ahol három gólnál többet kell szereznünk a sima továbbjutáshoz. Máthé Csaba vezetőedző a következőképpen látta az eseményeket. „Úgy érzem, nem érdemeltünk vereséget, különösen ilyen gólkülönbséggel. A fiúk mindent megtettek a győzelem érdekében, az első pillanattól az utolsóig becsülettel küzdöttek, megteremtették a helyzeteket, de nem sikerült gólt, gólokat szerezni. Az egész mérkőzés kulcsa az volt, hogy nem működött az emberelőnyös játékunk, pedig 5-3-ban is játszottunk. Ezen dolgoznunk kell, készülni az újpesti mérkőzésre.”

Debreceni HK-UTE 1-4 (0-1, 0-2, 1-1)
Gólszerzők:
Márton Koppány, illetve Barta, Szalma, Zsigmond B. és Páterka

Címkék

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok