Kedden még nehezebb dolgunk lesz

Október 29-én este a Debreceni HK U 20-as csapata 4-1 arányban legyőzte a tavaly szebb napokat látott Vienna Capitals együttesét az osztrák junior bajnokságban.

Erre a győzelemre különösen nagy szükség volt; egyrészt visszaadta a mieink hitét és önbizalmát, másrészt úgy látszik, lassan kinyílik végre a csapatunk gólzsákja is. Abban ugyanis a juniorok háza táján mindenki egyetért, hogy az utóbbi hetek váltakozó eredményeinek fő oka a gyenge helyzetkihasználás volt, magyarán az, hogy „elfelejtettünk” gólt lőni. Erre pedig nagy szüksége lesz a mieinknek október 31-én, kedden délben, amikor a Vasas SC csapatát fogadjuk a Debreceni Jégcsarnokban.

Nem mintha óriási lenne a különbség a két csapat között, a papírforma azonban inkább a vendégek mellett szól. A piros-kékek hetek óta nem vesztettek mérkőzést (pontot igen) az osztrák junior ligában, míg a debreceni legénység vegyes eredményekkel a háta mögött várhatja ezt a találkozót. A legfontosabb mérce azonban a legfrissebb eredmény, a Vienna Capitals elleni szép győzelem, ami egyértelműen jelzi, hogy a mieink (reméljük) elindultak a felfelé vezető úton.

Ha lehet, kedden még nehezebb dolguk lesz, mint vasárnap volt. Az ellenfél összeszokott, egységes és erős csapat, a mieink viszont a kreativitás terén nőhetnek ellenfeleik fölé. Mindent összevetve valószínű, hogy a két, közel egyforma képességű együttes találkozása során a pillanatnyi forma és a részletek fognak dönteni. Bízunk abban, hogy a mi javunkra.

Debreceni Hoki Klub – Vasas SC
2017.10.31. (kedd) 12.15, Debreceni Jégcsarnok

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok