Ismét 1–1 DEBMIS csapataink hétvégi EBEL mérlege

Újra dolgos hétvégén vannak túl közös csapataink: a juniorok vasárnap Székesfehérváron vendégszerepeltek, míg az ifik Debrecenben fogadták a Hokiklub Budapest csapatát.

A papírforma szerint az U 18-as együttesünk esélyes volt a győzelemre, mint ahogy azt is borítékolni lehetett, hogy az U 20-as alakulatra nehéz percek várnak Fehérváron.


Fehérvár AV 19 – DEBMIS Select 6-3 (1-1, 1-1, 4-1)

Az első két harmadban fej-fej mellett haladt a két csapat. 12.13-nál Márton Koppány szerzett vezetést a mieinknek, Szokolov és Popkov átadásából, majd a 21. percben ismét ő volt eredményes, Molnár Dávid és Popkov asszisztálása mellett. Mindkét harmadban egyenlíteni tudott azonban a Fehérvár, így 2-2-re álltunk a 3. játékrész előtt. A fizikai fáradtság azonban egyre inkább éreztette a hatását, úgy lehet, Nagy Péter is elfáradt mentálisan. Tény, hogy a 3. harmadban alig több, mint 8 perc alatt zsinórban három találatot szerzett a hazai csapat. A gondjainkat csak növelte Szennyes Csanád 2+10 perces (többek szerint túl szigorúan megítélt) kiállítása, ez alatt kaptuk az ötödik találatot. Az utolsó öt percben előbb a Fehérvár, majd Molnár Dávid révén a DEBMIS is betalált, beállítva a végeredményt. A csapat jól küzdött addig, ameddig bírta erővel, aztán egyre több hibával játszottak, különösen a védekezés terén.

Sahvorostov Aleksandr vezetőedző: „Úgy vélem, fizikai és mentális szempontból egyaránt sokat fejlődtünk az alapozás kezdete óta. A mai mérkőzésen mindhárom gólunkat emberelőnyből értük el. Ez jó dolog, de létszámazonosság mellett is tudni kell gólt szerezni. A játékosaim többsége nagy akarattal és jól dolgozott, de az ellenfelünk nálunk lényegesen magasabb szinten hokizott. Erős csapatok ellen csak akkor tudunk nyerni, ha nem követünk el súlyos hibákat és nem csinálunk fölösleges kiállításokat. A legfontosabb a védekezés problémáinak javítása.  Tovább dolgozunk és megpróbáljuk ezeket minél előbb kijavítani.”


DEBMIS Select – Hokiklub Budapest 7-1 (1-0, 2-1, 4-0)

Röviddel a meccs kezdete után világossá vált, ezen az estén nem szükséges az izgalomtól tövig rágni a körmünket. A DEBMIS végigtámadta, végigdarálta mérkőzést, az ellenfél erejéből csupán rombolásra és szórványos ellenakciókra futotta.

A találkozó fontosabb eseményei:

1. harmad
00.14:  1-0 Papp Zsombor (Jaroslavov) Felső sarkos lövés a kékről. 15 lövésünk talál kaput (9 ellenében), de egy kivételével vagy az irányzék rossz, vagy a kapus hárít.

2. harmad
24.16: 2-0 Futó Máté (Kozma F.) Kapu mögül visszaadott korong, kapásgól emberhátrányban.
37.24: 3-0 Varga Tamás (Verba B.) Kipattanót vágunk be.
38.37: 3-1 Bende Dániel (Tóth Kr.) Emberfórból szépítenek a kék vonalról. Végigtámadjuk a harmadot, a kapura lövések mutatója 14-1.

3. harmad
40.39: 4-1 Kozma Ferenc (Jaroslavov) Felsősarkos találat.
42.52: 5-1 Rácz Kristóf (Kozma F.) Emberfór, kipattanóból gólt szerzünk.
44.32: 6-1 Nagy Dániel beleszúr Varga lövésébe. Újabb emberelőnyös találat.
53.19: 7-1 Bartók Péter kotorja be a kapu elé pattanó korongot (Nagy D.). Az ellenfél egyre fáradtabb, mi egyre jobban belejövünk, 11-0 a kapura lövési mutató.

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok