Győzelem a szezonnyitón

A 2017-18-as idény első találkozóján a DHK U 20-as csapata a Győri NEMAK-DANA ETO HC juniorjaival került szembe. Az összecsapás a mieink javára dőlt el, ám közel sem volt annyira sima, ahogyan azt a számszerű eredmény mutatja.

Lendületes hokival indult az 1. harmad, érezhető volt, hogy a Székelyföldről és Fehérvárról alaposan megerősített vendégek mindenáron bizonyítani akarnak. A meccs elején főleg a mieink veszélyeztettek; előbb Kozma fordult be ügyesen a kapu mögül, majd Kuleshov lépett ki a védők közül, ám a lövéseket Adorján Örs hárította. Négy perc múltán kezdtek éledezni a győriek, Nagy Péternek többször is meleg helyzetben kellett tisztázna. 11.45-nél a vendégek közül Márton Rajmond ült ki a büntetőpadra, ám az előnyben nem sikerült vezetést szerezni. A harmad vége felé Jancsó tesztelte Nagy Péter éberségét, majd 16.31-kor Rácz Kristóf kényszerült pihenőre, meg nem engedett testjáték miatt. 18.17 állt az eredményjelző táblán, amikor formás hazai akció futott végig a pályán; Szokolov hajszálpontosan érkezett Márton Koppány és Borbát lekészített korongjára, majd a győri hálóba vágta. Az emberhátrányban esett góllal miénk lett az 1. harmad, a kapura lövési statisztika (16-9) is a mieink fölényét mutatta.

A mérkőzés képe keveset változott a 2. játékrész elején, továbbra is a hazaiak játszottak veszélyesebben. 25.20-nál ismét emberelőnybe kerültünk, ezúttal túl sok győri játékos volt a jégen. Az előnyben nagy tűzijáték folyt a vendégkapu előtt, gól azonban nem esett. 28.18-nál Kuleshov-ot szórták ki nyírásért, a hátrányt azonban kivédekezték a mieink, sőt, Salló remek kiugrását Adorján csak nagy bravúr árán tudta hárítani. 31.16-nál viszont a hazai alakulat került előnybe, amit gyorsan sikerült kihasználni: Kuleshov nagy passzt adott Márton Koppánynak, aki biztosan lőtt a győri kapuba. Nem sokkal később Salló kétszer is remekül hozta helyzetbe magát, mindkét akció gólt érdemelt volna. 36.32-nél Márton Koppánytól indult egy ragyogó hazai akció, Filep pontos keresztpasszát Rácz Kristóf kapásból bombázta az ellenfél hálójába. 38.04-nél Márton Koppány 2+10 perces büntetést kapott térdhasználat miatt, a harmadból hátralévő időt végigtámadták a vendégek.

41.57-nél növelte előnyét a debreceni gárda, Salló váratlan lövése beakadt, eldőlni látszott a mérkőzés. A győriek azonban másképp gondolták, 42.52-nél egy keresztbe pattanó korongból Török Patrik szépített. Alig egy perccel később még közelebb lopóztak a vendégek; ezúttal Antal Hunor talált be egy kapu előtti kavarodás után. A hazai csapat néhány kulcsembere elfáradt, lazult a figyelem, a koncentráció; a középkezdés után kis híján kaptunk egy újabb gólt. A győri támadásokat Rácz Kristóf kiugrása törte meg, a gólt azonban egy kiállítás árán megakadályozták a győriek. Az előnyt nem tudtuk gólra váltani, 51.43-nál aztán Jason Morgan időt kért. Az eligazítás eredményt hozott, összeszedték magukat a hazaiak. 58.41-nél Szokolov tiszta helyzetbe hozta Sallót, aki bekotorta a pakkot, 2-2-re hoztuk a 3. harmadot. Az utolsó fél percben a mieink előtt még adódott néhány nagy emberelőnyös helyzet, az eredmény azonban már nem változott.

Debreceni HK-Győri NEMAK-DANA ETO HC 5-2 (1-0, 2-0, 2-2)

Szilágyi Levente másodedző így értékelte a találkozót: „Az edzések sora után már nagyon vártuk az idénynyitót. Kiválóan kezdtünk, jól koncentráltunk és keményen, taktikusan játszottunk az első két harmadban. A harmadik játékrészre egy kicsit elfáradtunk, főként a hosszú cserék miatt. Az időkéréssel azonban sikerült rendet tenni a fejekben, így gond nélkül hoztuk a mérkőzést.” 

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok