Fontos győzelem Linz-ben

Két középcsapat találkozott egymással október 21-én délután, a linz-i jégcsarnokban.

Pontszám tekintetében a mieink álltak jobban, ám a linzi alakulat egy héttel korábban, egy puskaporos meccsen az UTE otthonában tudott fordítani, már csak emiatt sem lehetett őket félvállról venni. A mérkőzés elején a hazai csapat hokizott fölényben, de a debreceni alakulat gyorsan átvette az ellenfél tempóját és számos jó helyzetet dolgoztak ki a harmad hátralévő részében. A 2. játékrészben a mieink rövidesen ellenőrzésük alá vonták a meccset és 28.44-nél Filep góllal fejezte be Rácz Kristóf és Markov akcióját. Akkor kevesen gondolhatták, hogy ez a találat dönti majd el a 3 pont sorsát. A 3. harmadban az eredmény már nem változott, a játékrész végén azonban eléggé elszabadultak a jégen az indulatok.

Junior együttesünk hazahozta Ausztriából a három pontot, a kapunkban Gönczi Lajos 36 védést bemutatva shutout-ot ért el. JAN BYLESJÖ és STAFAN FALK az alábbiak szerint értékelte a találkozót:

„A Linz nagy nyomást helyezett ránk a mérkőzés kezdetén, számos helyzetet teremtettek a harmad első részében. Négy-öt perc elteltével a játékosaink alkalmazkodni tudtak ehhez, attól kezdve sokat birtokoltuk a korongot és számos gólszerzési lehetőséget alakítottunk ki. Gólt azonban nem sikerült elérni. A második és a harmadik játékrészben egyre inkább átvettük a meccs irányítását, jól felépített támadásokat vezettünk és szilárdan védekeztünk. Az első harmad végén Nagy Zalán megsérült, kórházba kellett szállítani, de a felvétel azt mutatta ki, hogy minden rendben van. Zalán kiválása után Papp Zsombor húzódott hátra védekezni. A találkozó hátralévő részében 4 hátvéddel és 8 támadóval játszottunk, ami jó megoldásnak bizonyult. Fontos győzelem volt ez számunkra és a srácoknak is bizonyította, hogy a helyes úton járunk.”

EHC Black Wings Linz - Debreceni HK 0-1 (0-0, 0-1, 0-0)
Gólszerző:
Filep Zsombor

Címkék

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok