Elhoztuk Graz-ból a három pontot

Már pénteken, kevéssel dél után elindultak U 20-as játékosaink a szombat délutáni EBYSL mérkőzésre. Az ellenfél ezúttal a LLZ Stmk. Süd-Graz 99ers együttese volt, akik a meccs előtt az A csoport 8. helyén szerénykedtek.

Illik rájuk a „kiszámíthatatlan” jelző, hiszen október közepén előbb egy ötöst rámoltak be a Salzurg-nak, pár nappal később viszont 10-1-re kaptak ki a Linz csapatától. A hét közepén újra jutott nekik némi sikerélmény, csütörtökön 3-1-re verték az Okanagan csapatát. A mieinknek nem ment valami jól az utóbbi időben, két eléggé fájó vereséggel a tarsolyunkban utaztunk el Graz-ba. Adott volt tehát a lehetőség, hogy elkezdjünk kilábalni a gödörből.

Az 1. harmad jórészt kiegyenlített játékot hozott. 13.12-nél szereztük meg a vezetést, Markov átadásából Szigeti fonákkal, a kapus hóna alatt juttatta a graz-i hálóba a korongot. Mindkét csapat 6 alkalommal találta el az ellenfél kapuját, a játékrész azonban vendégelőnnyel zárult.

A 2. harmad dereka táján sűrűsödtek össze az események. 26.49-nél egyenlített a hazai csapat, a debreceni védelem hibáját kihasználva Atamanchuk talált be Nagy Péter kapujába. A graz-i csatárt alig 20 másodperccel később kiállították testre ütésért, de nem sokáig üldögélhetett a büntetőpadon. 27.49-nél Sallótól Szokolov kapta meg a pakkot, Kuleshov-ot játszotta meg, aki a kék vonal közeléből zúdította be korongot Pölzl kapujába. 39.38-nál Darabos kapott 2+2+10 percet botvéggel ütésért, a magyar cserepad véleménye szerint túl szigorú ítélet született. A mieink egyértelmű fölényt harcoltak ki a 2. játékrészben, ezt bizonyítja, hogy kétszer annyit lőttünk kapura (6-12), mint ellenfelünk.

A graz-i alakulat igencsak megorrolhatott Kuleshovra, 40.49-nél ugyanis a jégre korcsolyázó Farber Lukas nemes egyszerűséggel az orosz légiós torkának ugrott. Mindkét oldalról érkezett a segítség, végül Farber és Kuleshov végleges fegyelmivel vonult az öltözőbe, Szokolov és Mitsch 2+2 percet kapott. A hazai csapat nehezen viselte el a várható vereséget, a harmad hátralévő részében egymást érték a kiállítások. Az erélytelen játékvezetés nem tudott gátat szabni az ismétlődő szurkálódásoknak, szabálytalanságoknak. A mérkőzés sorsát Salló találata döntötte, aki 52.54-nél kihasznált egy emberfórt, belőtte saját kipattanóját. Az állás ezután már nem változott; elhoztuk a 3 pontot a graz-i csarnokból.

Szilágyi Levente edző a mérkőzést követő nyilatkozatában azt emelte ki, hogy a csapatunk nemcsak jól, hanem önfeláldozóan is játszott, a játékosok elszántan hokiztak, sokat blokkoltak, összességében kiváló volt a társaság mentalitása.

LLZ Stmk. Süd-Graz 99ers-Debreceni HK 1-3 (0-1, 1-1, 0-1)
Gólszerzők:
Atamanchuk, illetve Szigeti, Kuleshov és Salló

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok