Domináltunk az egész mérkőzésen

Pontosan egy héttel azután, hogy a Fehérvár elleni idénynyitót hatalmas csatában elveszítettük, ifi együttesünk győzelmi reményekkel lépett jégre az FTC ellen.

Az esélyek a mieink mellett szóltak, még amellett is, hogy György József csapata közel sem a legjobb összeállításban állt ki a mérkőzésre.

Fél perccel az első harmad kezdete után már vezettünk, a gólt Sándor Bence szerezte. A hazai csapat gyorsan egyenlített, de aztán jött Bartók találata, majd Diószegi és Bartók is betalált; három gólos vezetésünkkel zárult a nyitó játékrész. A 2. harmad zsinórban három debreceni gólt hozott, Spakovszky, Sándor B. és Orosz révén. Ezt követően feljebb zárkózott az FTC, ám Diószegi találatával tovább növeltük a különbséget. A vége 3-8 lett, a mieink nagy fölényben hokiztak. A 3. játékrész elején emberelőnyben szerzett egy gólt a Fradi, a kölcsönt Bartók adta vissza, majd ismét Diószegi következett, amivel két számjegyűre hízott a góljaink száma.

György József vezetőedző a fölényes győzelem ellenére sem volt felhőtlenül boldog: „Az egész mérkőzésen mi domináltunk. Gönczi Bence állt a kapunkban, 28 lövésből 24-et hárított, míg mi 60 alkalommal próbálkoztunk. Az első sorunk kiválóan teljesített, nagyon szép akciókkal tudtak gólokat szerezni úgy emberelőnyben, mint 5 az 5 elleni játékban. Sajnos bebizonyosodott, hogy az amúgy is nagyon fiatal csapatunk nem tud nélkülözni 5-6 játékost, akik közül négyen a juniorban hokiznak, egy beteg és egy sérült. Már a második és a harmadik sorunk is kevésnek bizonyult a komoly hiányosságokkal küszködő FTC-vel szemben. Játék csak akkor volt, amikor az első sor lépett a jégre, a másik két sornál akadozott a gépezet, nem mentek úgy a dolgok, ahogyan én azt elvártam volna. A legfontosabb, hogy sikerült az első győzelmünket behúzni. Remélem, hogy a következő mérkőzéseken sikerül azoknak is javítani a játékukon, akikben mindenképpen több van és velük szemben nagyobbak is az elvárásaim. Bízom abban, hogy a jövőben teljes kerettel tudunk majd kiállni.”

FTC - Debreceni HK 4-10 (1-4, 2-4, 2-2)
Gőlszerzőink:
Bartók (3), Diószegi (3), Sándor B.(2), Spakovszky és Orosz 

Címkék

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok