Bejött, amit vártunk

Két győzelemmel a tarsolyában utazott Győrbe U20-as csapatunk november 5-én. A papírforma egyértelműen a mieink sikerét vetítette előre, tekintettel arra, hogy ellenfelünknek úgy az osztrák juniorban, mint a magyarban alig termett babér az utóbbi időben.

A mérkőzéseket azonban nem papíron, hanem a jégen kell megnyerni, ezért némi izgalommal vártuk a híreket a Rába partjáról.

Az 1. harmad elején remekül álltunk bele a játékba, nagy nyomást helyeztünk az ellenfélre. 04.55-nél Kozma szerezte meg számunkra a vezetést, Filep átadását értékesítette. A játékrész közepén a házigazdáktól Kemény Patrik, majd 14.23-nál Horváth Richárd került kiállításra, az emberfórokat azonban nem sikerült gólra váltanunk. 17.45-nél mindkét alakulatra ráfújtak egy padbüntetést (túl sok játékos a jégen), így 4-4 főre fogyatkozott a létszám.18.05-nél Kuleshov kihasználta, hogy tágasabb tér nyílt előtte, egyéni akcióból növelte a csapata előnyét. Az 1. harmad debreceni fölény jegyében telt el, ezt jelzi a 17-5-ös kapura lövési mutató is.

A 2. harmadban próbált feljebb kapcsolni a hazai gárda; akadtak is lehetőségeik, ám ezekből nem tudtak szépíteni. A mieink viszont kihasználták Szentes kisbüntetését, 37.38-nál Szokolov-Márton Koppány-Darabos akció végén a hátvéd góljával növeltük az előnyünket. 38.32-nél újra megrezdült a győriek hálója, ezúttal Rácz Kristóf talált be Kozma passzából. A 2. játékrészben is a debreceni együttes volt az aktívabb, végül biztos vezetéssel vonulhattunk pihenőre.

A 3. harmad győri kiállítással indult, majd egy debreceni és egy újabb hazai kisbüntetés következett. 55.33-nál Popper került a büntetőpadra. Ez is jelezte, hogy a győri gárda már nem bírja az általunk diktált tempót és csak szabálytalanságok révén tudják megállítani a mieink rohamait. 57.00-nál tört meg a jég; a fórban Salló lőtte be Márton Koppány átadását. 59.10-nél Jancsó Dávid szépített, ezzel elrontotta Nagy Péter góltalanságát, de a lényeg már mit sem változott; biztosan nyertek a mieink.

Máthé Csaba vezetőedző értékelése szerint végig mi domináltunk és nagy iramot diktálva, szervezetten hokiztunk. Jól működött a támadó játékunk, ami a góljaink számában is megmutatkozott. Emellett szervezetten és fegyelmezetten védekeztünk; Nagy Peti remekül dolgozott a kapuban, a kritikus pillanatokban bravúrokat mutatott be, erős támasza volt együttesünknek. Az első pillanattól kezdve úgy játszottunk, hogy kétség se férhessen ahhoz; győzni jöttünk és be fogjuk húzni ezt a mérkőzést.

Győri NEMAK-DANA ETO HC-Debreceni HK 1-5 (0-2, 0-2, 1-1)
Gólszerzők:
  Jancsó, illetve Kozma, Kuleshov, Darabos, Rácz Kr. és Salló

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok