Az 52. percben még döntetlenre álltunk

A debreceni hokisok utolsó idei játéknapján junior együttesünk Székesfehérváron mérkőzött meg az ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia csapatával.

A listavezető fehérvári alakulat esélyeit az is növelte, hogy a debreceni szakvezetés mindössze 11 mezőnyjátékost tudott benevezni a találkozóra, azaz a november végi összecsapásokhoz képest is tovább csökkent a mieink oldalán jégre lépők létszáma.

A baljós előjelek ellenére az 1. harmadban a mieink keményen beleálltak a küzdelembe. Nagy iramú, oda-vissza hullámzó játék folyt a pályán, mindkét ketrec gyakran forgott veszélyben, de a kapuvédők kiválóan állták a sarat. A csapatok a mezőnyben is a játékkal foglalkoztak, kiállításra egyáltalán nem került sor. A hazai csapat játszott fölényben, a kapura lövések terén 20-10 arányban bizonyultak jobbnak.

A 2. játékrészt debreceni gól vezette be, 21.16-nál kijátszott helyzetből Márton Koppány talált be. Az akadémisták nagy energiákat mozgattak meg, 30.51-nél Nagy Ákos góljával kiegyenlítették az állást, majd 32.01-nél Rétfalvi fordított az eredményen. 32.45-nél Mihály szállt ki 2 percre magas bottal való játékért, a mieink pedig kihasználták az emberfórt; ügyesen járatták a korongot, végül Darabos góljával zárkóztunk fel ismét. Alig több, mint egy perccel később Rajz jóvoltából ismét a hazaiaknál volt az előny, 35.55-nél azonban Szokolov értékesített egy helyzetet, Salló pedig már a második asszisztját jegyezte. A harmad végén 3-3 állt az eredményjelző táblán, ami több, mint megsüvegelendő teljesítmény volt, hiszen a mieink két sora nézett szembe a fehérváriak majdnem négy sornyi játékosával!

A 3. harmad elején még sikerült kivédekezni Darabos előző harmadból áthúzódó kiállítását. A fáradtság azonban egyre inkább kiütközött a mieinken, kezdtek lemaradozni egy-egy ütemmel a pihentebb akadémistákkal szemben. Természetes módon az ilyesmi előbb-utóbb az eredményben is megmutatkozik, esetünkben 52.32-nél, amikor Császár szerezte meg a vezetést a hazai gárdának. Fél perccel később Erdély is betalált, ezzel el is dőlt a mérkőzés, Kis gólja az utolsó percben már nem osztott, nem szorzott.

A debreceni legénység végig hősiesen küzdött, erejükön felül teljesítettek, a maximumot hozták ki ebből a mérkőzésből. Ennél többre igazából nem is számíthattunk, tekintettel arra, hogy 11 játékosnak csak igen nagy tudásbeli különbség mellett van esélye hússzal szemben. A probléma nehéz, minthogy nem csupán a juniorok létszáma hagy kívánnivalókat maga mögött, hanem a „felsegítők” száma is korlátozottnak látszik. Máthé Csaba vezetőedző teljes joggal értékelte nagyra fiai teljesítményét. „Elértük mindazt, ami ezzel a létszámmal elérhető, erőn felül teljesített mindenki. A 3. harmad felétől éreztem, hogy kezdünk tempóban elmaradni, addig teljesen egyenrangú partnerek voltunk.  Csak gratulálni tudok mind a 11 mezőnyjátékosomnak; hősiesen helytálltak, öröm volt nézni őket! De azt mondom, még így is nyerhettünk volna, hiszen három szólónk volt és egy üres kapus lehetőség, ám ezek kimaradtak. Nyílván az ellenfelünknek is számos gólhelyzete akadt, de Nagy Peti bravúrokat mutatott be, egészen kiváló formában védett! Ez a meccs méltó módon zárja le a 2017-es esztendőt, remélem, a következő még acélosabbra sikeredik.”

ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia - Debreceni HK 6-3 (0-0, 3-3, 3-0)
Gólszerzők:
Nagy Á., Rétfalvi, Rajz, Császár, Erdély és Kis, illetve Márton K., Darabos és Szokolov

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok