A kapu előtt semmi nem sikerült

A találkozó előtt tartottunk egy kicsit a tavalyi ezüstérmestől, amihez az is hozzájárult, hogy a hét végére nyilvánvalóvá vált; a Pesterzsébeten megsérült Kuleshov nem tudja vállalni játékot.

Dacára a nem mindig vidító előjeleknek, a mieink elszántan készülődtek a mérkőzésre. Lendületes, kemény játékkal indult az összecsapás, a hazai csapat fokozatosan vette át a meccs irányítását. A 7. percben Jaroslavov lépett ki a Vasas védői közül, lövését azonban Garbacz Máté hárította. Néhány másodperccel később szép debreceni akció végén Szigeti küldte kapura Rácz Kristóf centerezését, Garbacz azonban újra a helyén volt. A 9. percben Jaroslavov kapott gyönyörű indítást hátulról, az újabb szóló is elhalt azonban a Vasas kapuvédőjén. 11.59-nél Márton Koppány és Székely-Mádi Gergő összecsapása a büntetőpadon végződött. A 14. percben a saját harmadukból indultak meg a mieink; Szokolov egyből rátűzte Filep lekészítését, a hazai csatárok mumusa, Garbacz Máté azonban hatástalanította a kísérletet. A 17. percben már ő is verve volt, a kapuvas azonban kétszer is „védett helyette”. Aztán, ahogyan az gyakorta történni szokott, 19.03-nál egy kapu elé pattanó korong Czakó Barnát találta üresen, aki megszerezte a vendégek vezető gólját. Az első harmadban jobban játszott a debreceni alakulat, tízszer lőttünk kapura, a vendégek hat alkalommal próbálkoztak. A mieinknek azonban nem ment a góllövés, így Vasas-vezetéssel  zárult a játékrész.

A 2. harmad debreceni helyzettel kezdődött, ám ezt korongvesztés követte, a kontrából pedig ismét csak Czakó volt eredményes. A kétgólos vezetés érezhetően megnyugtatta a vendégeket, a mieink játékában viszont a zavarodottság jelei mutatkoztak. 25.51-nél a játékvezetők Rácz Kristófot küldték ki palánkra lökésért. Alig tért vissza a debreceni támadó a büntetőpadról, máris helyzetbe került, de a párviadalt újra a fővárosiak hálóőre nyerte. 32.19-nél Szokolov-ra fújtak rá egy palánkra lökést, ismét emberhátrányba kényszerültünk. 22 másodperccel később Kiss Tamás és Csiki Attila verekedett össze; mindketten 5+20 perccel vonulhattak az öltözőbe, de Kiss Tamás ezen felül még kapott 2 percet magas bottal való játékért! Így kettős emberhátrányban folytatták a mérkőzést a mieink, a rutinos vendégek pedig éltek a lehetőséggel; 33.01-nél Szlama kotorta be a hazai kapuba a pakkot. A gól után tovább támadott a Vasas, újabb találat viszont nem született, bár a harmad végét is emberhátrányban töltöttük Darabos Krisztofer kiállítása miatt. Ebben a játékrészben eredményesebben és jobban játszott a vendégcsapat, a 3-13-as kapura lövési statisztika jól mutatja a fölényüket.

A 3. harmad elején magasabb sebességi fokozatba kapcsolt a hazai gárda, megpróbáltak nyomást gyakorolni az ellenfélre. 42.18-nál kaptuk az első tényleges emberfórt, ekkor Surányit ültették ki bottal akasztásért. Az előnyben keményen támadtak, jól dolgoztak a mieink, gólt azonban továbbra sem sikerült elérniük. A vendégek veszélyes kontrákat vezettek, a harmad 6. percében Nagy Péternek kellett egy méreteset nyújtózkodnia. 47.42.nél újra kijött a nyomásból a Vasas, ráadásul Serfőzőnek nagyon elsült a keze középtávolról; már négy góllal mentek a fővárosiak. A folytatásban változatos, néha csapkodó játék folyt a pályán. A hazai csapat küzdött, hajtott, de elöl továbbra sem jött össze nekik semmi. Ezen a találkozón az összeszokottság és a nagyobb rutin mellett a szerencse is a fővárosi együttest támogatta.

Szilágyi Levente másodedző gyorsértékelésében elmondta, hogy a nyitó harmadban jól hokizott a csapat, sok helyzetet dolgoztak ki, de ezeket nem sikerült kihasználni, a játékrész végén pedig kaptak egy szerencsétlen gólt. A 2. harmadban fegyelmezetlenül játszottak a mieink, sok kiállítást szedtünk össze, Kiss Tamás kiválása után pedig egyre inkább érezhetővé vált, hogy kevesen vagyunk. A 3. játékrészben a játékosainkon mind jobban kiütközött a fáradtság és már nem tudtunk felzárkózni. Bízunk abban, hogy a jövő csütörtöki, Znojmo elleni találkozón bővebb kerettel felállva, képesek leszünk javítani.

Debreceni HK-Vasas SC  0-4 (0-1, 0-2, 0-1)
Gólszerzők:
Czakó B. (20.), Czakó (21.), Szlama (34.), Serfőző (48.)

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok