A juniorok az 5. helyen végeztek

Győzelmi kényszerben utazott el pénteken Újpestre a DHK junior együttese. A csapat körül mindenki tisztán látta, mennyire nehéz dolguk lesz, de nem akartak plusz terheket pakolni a játékosok vállára.

Máthé Csaba vezetőedző az egyetlen lehetséges módon kommunikálta helyzetet, amikor azt mondta; „Megyünk, és egy jó meccset akarunk játszani!”

Úgy tűnt, remekül kezdődik a találkozó a mieink számára; 16 másodperccel a kezdés után Pokornyi már korcsolyázhatott is a büntetőpadra. Ám a buli után a hazaiak azonnal lecsaptak egy helyezkedési hibára; 3 az 1-re indultak el és 00.25-nél Gáspár révén megszerezték a vezetést. A korai gól természetesen átírta a meccs teljes forgatókönyvét, muszáj volt újratervezni a mieink stratégiáját; mindent egy lapra téve menni kellett előre! A fiúk becsülettel hajtottak, helyzeteket teremtettek, de szükségképpen jobban kinyíltak hátul és a lilák 15.17-nél Horváth góljával növelték az előnyüket. A mieink nem adták fel, 19.05-nél Filep szúrt bele Kiss Tamás átadásába, - szépítettünk. Az 1. harmadban fölényt harcoltunk ki, ezt jelzi, hogy mi 12 alkalommal lőttünk kapura, ellenfelünk mindössze ötször.

A 2. harmadban tovább küzdött a debreceni legénység. 29.11-nél Kuleshov használta ki Kovács kiállítását, találatával egyenlítettek a mieink. 30.56-nál újabb esemény történt, mely a mérkőzés végeredményét döntő módon befolyásolta. Kiss Tamás egy ütközés során a palánkra lökte ellenfelét, aki megsérült és nem tudta folytatni a játékot. Az 5+20 perces nagybüntetés alatt a debreceni gárda védekezésre kényszerült, majd 34.20-nál Csatádi révén „beleérős”, emberelőnyös góllal újra vezetett az UTE.

A 3. harmadban újabb gól nem született, a hazai csapatnak nagyon megfelelt ez az eredmény, a mieink pedig - bár ismét fölényben hokiztak, 9-12 volt a kapura lövések aránya - megint csak hadilábon álltak a gólszerzéssel. A mérkőzés folyamán számos kecsegtető gólhelyzetet teremtettünk, de ezeket (az utóbbi időben már nem először) képtelenek voltunk gólra váltani.

Máthé Csaba vezetőedző a mérkőzést követő nyilatkozatában már inkább a jövőről beszélt: ”Jó mérkőzést vívtunk, a srácok mindent megtettek, éppúgy, mint az első rájátszás meccsen. A gond ugyanaz volt, mint szerdán; a találkozó nagy részében csak helyzetig jutottunk, nem voltunk képesek gólt szerezni. Sajnos ezzel a juniorok számára véget ért a szezon, csapatunk az 5. helyen végzett. Közülük az idősebbek készülhetnek a felnőtt csapatba kerülésért várható küzdelemre, a fiatalokat viszont sürgősen „át kell állítani” az ifi bajnokságra. A tervek szerint a jövő hét elején már pályára lépünk az U 18-as negyeddöntőben.”

UTE-Debreceni HK 3-2 (2-1, 1-1, 0-0)
Gólszerzők:
Gáspár, Horváth és Csatádi, illetve Filep és Kuleshov

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok